Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Recept van restanten mout en hop

Gestart door Kassie, 06-02-2018 09:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kassie


Hoi,
Vrijdag of zaterdag wil ik 15 liter bier maken van de restjes aan ingredienten. Gaat dit wat worden? Of maar gewoon niet doen? Heb ook nog pale, munich en carapils liggen.

Gerst:   #   Merk/Soort   Hoveelheid
   1   Pilsmout           1,75 kg
   2   Tarwemout   1,75 kg
   3   Maisvlokken   0,25 kg
   4   Havervlokken   0,25 kg
         
Hop/overig:   
        1   Bloemen Summit        2 g
   2   Bloemen Saaz           50 g
   3   Sinaasappelschil    3 stuks
   4   Korianderzaad           12 g
   
      
Waardes volgens recept         
IBU                  35,7
Start SG         1064
Eind SG         1017

Maischen         
Temp.   67'C      60 min.
Temp.   75'C      5 min.
      
Koken:      Totaal:   80 min
Hop   12 g           Summit   70 min
Hop   25 g     Saaz           10 min
Hop   15 g           Saaz            0 min (vlamuit)
Sinaasappelschil   3 stuks   10 min
Korianderzaad   12 g      10 min
         
Gist:      Safeale B-134   11,5 g
   

jaapz

Ziet er uit als een heel stevig witbier, ik zou er denk ik gewoon voor gaan.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.