Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Restjes Quadrupel

Gestart door hopjesvla, 21-09-2017 13:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hopjesvla

Nu de winter er weer aan komt, en ik een beetje van mijn restjes af wil heb ik hier een receptje voor een quad op basis van wat Rochefort achtige receptjes wat ik hier heb gezien.

Zien jullie nog vreemde dingen? De kandijsiroop maak ik zelf.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk5
Naam receptquad test
Brouwdatum21-09-2017
BierstijlQuadrupel
Volume16.8 l
Begin SG1.090 SG
Berekende kleur (Morey)76 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)32 IBU
Brouwzaalrendement80.0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
21.00 lWater uit Arnhem
3.16 mlMelkzuur
7.36 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
36 mg/l3 mg/l11 mg/l96 mg/l16 mg/l14 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4.00 kgPilsmoutDingemans3 EBC65.8 %
0.46 kgCara 120Dingemans120 EBC7.5 %
0.44 kgPale Ale moutDingemans7 EBC7.3 %
0.21 kgSpecial BDingemans350 EBC3.4 %
0.97 kgDonkere kandijsiroopZelf gemaakt250 EBC16.0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62.0 °C0 min.30 min.4.1 l/kg
68.0 °C5 min.60 min.4.1 l/kg
78.0 °C10 min.10 min.4.1 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
30.5 gStyrian Goldings 4.3pellets2.7%75 min.12.4 IBU
19.1 gMandarina Bavariapellets6.0%60 min.16.6 IBU
14.8 gMandarina Bavariapellets6.0%5 min.2.6 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
5.00 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType
1.0 l starterBE-256 ()bovengist

In de Rochefort / Westvleteren recepten zie ik veel gebruik van Hallertau, deze heb ik helaas niet (kan ik natuurlijk nog halen, maar wil het eigenlijk doen met wat ik heb)
Eventueel heb ik ook nog E.K. Golding, Centennial, Citra, Columbus, Perle en Saaz liggen.


TeVeHa

Ik zou zeggen, ga ervoor, mijn zegen heb je, ik zie op het eerste zicht géén vreemde dingen. ;)

Serge VL

Die Mandarina Bavaria zou ik toch vervangen veel te veel citrus/mandarijn voor in een donker bruin bier.
Misschien best gewoon 100% klassiek gaan en de Perle of Saaz als aroma hoppen gebruiken.
Trouwens er bestaat ook Hallertau Perle  ;)
Hallertau is gewoon een (beschermde)aanduiding van de terroir waar de hop wordt geteeld. http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Category:Hallertau_and_Hallertauer_hop_varieties

hopjesvla

Ha ja, ik bedoelde eigenlijk de Hallertau Hersbrücker ;-) Een beetje mandarijn van de Mandarina lijkt me juist wel lekker, maar het is wellicht inderdaad wat te veel van het goede.


Vergelijkbare Topics (7)

15583

Gestart door Alfa


Reacties: 11
Gelezen: 3589

29058

Reacties: 6
Gelezen: 3067

25210

Reacties: 9
Gelezen: 3598

39383

Reacties: 4
Gelezen: 1071

13429

Gestart door Gerb


Reacties: 31
Gelezen: 8846


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.