Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


La Chouffe Soleil recept gezocht

Gestart door Timekeeper Stark, 14-05-2014 12:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bertarna

Citaat van: Fripel op 29-07-2014  22:24 uIk heb nu geen toegang tot mijn recepten maar ik heb alles naar rato aangepast voor een lager SG en een aardig deel (10% of zo) tarwemout toegevoegd. Ik heb de koriander weggelaten. Daarnaast heb ik koudgehopt met amarillo, iets van 1 gram per liter. Geen exacte kloon, ik vind het origineel iets te vlak, vandaar een iets hoppiger bier geprobeerd te maken.

Zou je het recept hier kunnen plaatsen ?

crazyjopje

Citaat van: bertarna op 30-07-2014  11:41 uZou je het recept hier kunnen plaatsen ?
Oud topic ik weet het maar ik sluit me bij de vraag aan....
Kan verder ook niets vinden over de soleil.

Serge VL

De hoppen zijn voor een Chouffe Soleil: Amarillo, Bravo en Magnum.
Dit is het kloonrecept van een gewone Schouff, dus daar moet je de hoppen gewoon in vervangen
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptLa chouff
BierstijlTripel
Volume25,0 l
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)12 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)33 IBU
Brouwzaalrendement77,0 %
Kooktijd70 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
26,60 lMaischwater
13,34 lSpoelwater

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
6,10 kgPILS Weyermann3 EBC84,4 %
0,26 kgCARA-HELLWeyermann25 EBC3,6 %
0,87 kgOngerafineerde rietsuikerSupermarkt10 EBC12,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 160,0 °C1 min.45 min.4,2 l/kg
Stap 270,0 °C10 min.30 min.4,2 l/kg
Stap 375,0 °C5 min.5 min.4,2 l/kg
Uitmaischen78,0 °C3 min.1 min.4,2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,4 gStyrian Goldingsbellen5,9%70 min.6,1 IBU
62,6 gStyrian Goldingsbellen5,9%20 min.21,4 IBU
97,5 gSaazbellen2,8%5 min.5,2 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
5,00 gIers mosklaringsmiddelkoken
20,00 gKorianderzaadspecerijkoken
10,00 gSinaasappelschil, zoetspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 l + 1,0 l getrapte starterBelgian Ardennes (3522)bovengist
2,0 gSafBrew F2 hergisting op fles (F2)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting24,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting24,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,013 SG
Temp. nagisting24,0 °C
Temp. lagering3,0 °C


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.