Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Rogge Rode IPA

Gestart door MaartenM, 21-01-2017 20:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MaartenM

Deze ga ik morgen brouwen, losjes gebaseerd op een recept die ik op internet tegen kwam:

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptRed Rye IPA
Kenmerk
Brouwdatum22-1-2017
BiertypeIndia Pale Ale
Aantal liters25
Gewenst begin SG1057 (6,2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal benodigd brouwwater35,2 liter
Maischdikte3,2 l/kg
Maischwater21,0 liter
Spoelwater15,7 liter
Kooktijd60 minuten
Berekende kleur54 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid49 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pale ale mout, Maris otter76,5 %5,000 kg5 EBC
Roggemout15,3 %1,000 kg6 EBC
Crystal malt4,4 %0,285 kg130 EBC
Special B3,8 %0,250 kg391 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
El Dorado15,8 %20 gr90 minuten32 EBU
East Kent Golding5,9 %75 gr15 minuten21 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortLallemand London ESB
Gist toegevoegd alsInhoud verpakking

Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
167°C60 minuten3,2 l/kg
278°C10 minuten3,2 l/kg


RienP

Leuk recept. Niet te snel filteren. ;D

MaartenM

Ik ken de reputatie en heb een keer eerder rogge gebruikt (toen zonder problemen. Ik gebruik een Grainfather dus de snelheid hem ik niet zo veel over te zeggen  ;D

RienP

Ik ben ook wel benieuwd naar je ervaring met de Lallemand ESB gist. Ik moet hem ook nog eens gaan testen.

MaartenM

Hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje sinds ik er op het forum over las. Had eigenlijk de old speckled hen kloon ermee willen brouwen, maar was het vergeten  ;D. Ik zal mijn bevindingen posten!

JanEric

Ik mis de aroma- en koudhop. Hoeveel gram gist voeg je toe?

MaartenM

Aromahop is de east kent goldings, koudhop gebruik ik niet. Ik voeg 2 zakjes gist toe (22 g)

MaartenM

Met 1060 het gistingsvat in. Geslaagde brouwdag, filteren was geen probleem en vlot en helder.

tdp

Mooi recept om de ESB gist mee te testen, zal deze als basis ook eens gebruiken.

Ben benieuwd hoe deze uitpakt!

MaartenM

Top, leuk om te horen!

MaartenM

Net gist afgetapt. SG = 1022

MaartenM

Gebotteld met ca 100 g suiker, eind SG ca 1020. Opbrengst dik 1,5 krat

Dund

Ziet er goed uit. Ik vind het eind sg wel wat hoog. Ik ken deze gist niet zo goed maar van 1057 naar 1020 is maar een lage vergistingsgraad.

MaartenM

Klopt, komt neer op 65%. De vergisting is volgens de fabrikant 65-75%. Valt dus binnen de bandbreedte ;)

Vergelijkbare Topics (7)

40251

Reacties: 19
Gelezen: 2509

31678

Gestart door DirkB


Reacties: 13
Gelezen: 6571

23287

Gestart door heijligers


Reacties: 4
Gelezen: 2234

42455

Gestart door GvB84


Reacties: 2
Gelezen: 871

27080

Gestart door Yogi


Reacties: 10
Gelezen: 4485

10913

Gestart door oranjeboombiertje


Reacties: 37
Gelezen: 11168

06-12-2008 22:38 u
door oranjeboombiertje

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.