Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Sinaasappelschil in IPA

Gestart door jan le mercier, 31-07-2016 08:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jan le mercier

Heeft er iemand al eens geƫxperimenteerd met sinaasappelschil in een IPA?

Ze zeggen dat je 1 gram per tien liter moet toevoegen aan het bier tijdens het koken.

Dat lijkt me wel erg weinig.

Weet iemand of:

* Dit een correcte hoeveelheid is?

* Hoe lang het moet meekoken?

* Of het een "biologische" sinaasappel moet zijn? Ik heb hier nu minolas liggen. Zou dat ook goed zijn?

Alvast bedankt,

Jan.

Haagse Wouter

Qua die 1 gram per L  dat zijn gedroogde citrusschillen. En dan heb je nog bittere en zoete. Zoek op curaƧao schillen.

Erick

Ik gebruik het in mijn ' huis' IPA.
Laatste 5 minuten, 15 gram op 20 liter, net mooi zodat je het proeft maar er niet helemaal ' de vinger op kunt leggen'. Lekker.

Cheerzzz
Erick

ciesvandekwis

ik gebruik standaard verse schil van 2 citrusvruchten per 20-25 liter, als het geen bio is, zou ik wel even de schil afwassen met een propje alcohol. Dan met een dunschiller om zo weinig mogelijk wit mee te hebben, alles in een hopzakje en laatste 5' meekoken.

jan le mercier

Cies,

Gewoon schillen en niet raspen?

Jan.

Vergelijkbare Topics (7)

40842

Gestart door Jaakke


Reacties: 20
Gelezen: 2712

32162

Gestart door sunlight


Reacties: 10
Gelezen: 2826

23913

Gestart door Brouwter


Reacties: 20
Gelezen: 7812

4763

Gestart door Gerb


Reacties: 14
Gelezen: 3818

42736

Reacties: 18
Gelezen: 1547

34649

Reacties: 9
Gelezen: 3706

27464
IPA

Gestart door Edolem


Reacties: 38
Gelezen: 16099


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.