Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Honey Ale (naar White House recept)

Gestart door HoppyBrewBoy, 14-11-2015 00:56 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

HoppyBrewBoy

Hallo mede-brouwers,

Ik ga dit weekend mijn eerste mini-maisch brouwen, na een paar blikken geprobeerd te hebben. Ik heb nog geen apparatuur voor een volledig mout recept, maar wie weet waar de toekomst ons brengt. Na heel veel informatie van deze site (mijn dank!) heb ik gekozen om een recept te brouwen gebaseerd op het white house honey ale recept (https://www.whitehouse.gov/blog/2012/09/01/ale-chief-white-house-beer-recipe). Met wat kleine aanpassingen met name in de hoeveelheid mout versus extract. Ik gebruik het liefst zoveel mogelijk mout om maximaal smaak in het bier te krijgen, dus pale ale mout aan de stort toegevoegd i.p.v. een hoeveelheid droog extract (0.6/1). Mout is in huis, maar nu ik vanavond bezig ben geweest met recept ben ik toch wel benieuwd naar jullie mening. De honing wil ik net na de hoofdvergisting toevoegen. Alvast bedankt!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk0.2
Naam receptHoney Ale
Brouwdatum04-11-2015
BiertypePale Ale (American)
Volume10.0 l
Begin SG1.057 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Rager)33 IBU
Brouwzaalrendement65.0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
15.10 lWater uit Zutphen2.99 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1.600 kgPale Ale moutDingemans7 EBC39.0 %
0.300 kgCara 120Dingemans120 EBC7.3 %
0.200 kgBiscuitDingemans50 EBC4.9 %
1.500 kgMoutextract lichtDingemans3 EBC36.6 %
0.500 kgWilde bloemenhoningSupermarkt1 EBC12.2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eenstapsmaisch68.0 °C1 min.60 min.5.8 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
35.0 gE.K. Goldingbellen4.9%90 min.26.4 IBU
50.0 gFugglebellen5.0%1 min.6.4 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11.5 gSafale American (US-05)bovengist


marcel-g

Het zal niet meevallen om een honing smaak aan het bier te krijgen.
Ikzelf heb een honing bier gebrouwen, 600 gr op 15 ltr wort... laatste 10 min meegekookt, was geen goed idee.
vervolgens nog eens 600 g laatste week van de nagisting toegevoegd, en nog zit er maar een heeel subtiel honing smaakje aan.
Zie anders ff de volgende discussie: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,29701.msg453941.html#msg453941

Jacques

Citaat van: HoppyBrewBoy op 14-11-2015  00:56 uHallo mede-brouwers,

Ik ga dit weekend mijn eerste mini-maisch brouwen, na een paar blikken geprobeerd te hebben. Ik heb nog geen apparatuur voor een volledig mout recept, maar wie weet waar de toekomst ons brengt. Na heel veel informatie van deze site (mijn dank!) heb ik gekozen om een recept te brouwen gebaseerd op het white house honey ale recept (https://www.whitehouse.gov/blog/2012/09/01/ale-chief-white-house-beer-recipe). Met wat kleine aanpassingen met name in de hoeveelheid mout versus extract. Ik gebruik het liefst zoveel mogelijk mout om maximaal smaak in het bier te krijgen, dus pale ale mout aan de stort toegevoegd i.p.v. een hoeveelheid droog extract (0.6/1). Mout is in huis, maar nu ik vanavond bezig ben geweest met recept ben ik toch wel benieuwd naar jullie mening. De honing wil ik net na de hoofdvergisting toevoegen. Alvast bedankt!

Er is op dit forum al redelijk veel geschreven over klonen van dit bier. Zoek maar eens naar de woorden "white house" met de zoekfunctie van dit forum.

Vergelijkbare Topics (7)

37946

Reacties: 3
Gelezen: 1871

33829

Reacties: 13
Gelezen: 2582

28554

Reacties: 23
Gelezen: 9824

11884

Reacties: 3
Gelezen: 1753

44816

Reacties: 38
Gelezen: 3130

39704

Gestart door ppuk


Reacties: 9
Gelezen: 1627


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.