Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Opzet dubbel recept

Gestart door braaf, 11-11-2015 15:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

braaf

Beste brouwcollega's
Zou het onderstaande recept wat kunnen worden.
Willen jullie even kijken naar de moutstort en de hopkeuze.

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptdubbel 11-11-2015
Kenmerk
Brouwdatum11-11-2015
BiertypeDubbel
Aantal liters20
Gewenst begin SG1072 (7,9 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater31,2 liter
Maischdikte0,0 l/kg
Maischwater0,0 liter
Spoelwater0,0 liter
Kooktijd75 minuten
Berekende kleur46 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid26 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC67,5 %4329 gr3 EBC
Munchenermout 15 EBC18,0 %1154 gr16 EBC
Special B4,0 %257 gr391 EBC
Crystal malt4,5 %289 gr130 EBC
Chocolademout1,0 %64 gr900 EBC
Kandijsuiker (bruin)3,0 %192 gr10 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Hallertauer Perle7,1 %30 gr75 minuten24 EBU
Hallertauer Mittelfrüh2,9 %20 gr10 minuten2 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafbrew S-33
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter0 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
166°C70 minuten0,0 l/kg


seed7

De Danstar Abbaye vond ik een heel aardige gist in mijn laatste dubbel, veel expressiever dan de S-33. Kwa stort zou ik meer suiker nemen ten koste van het pilsmout en denk ik ook de cara er uit. Een dubbel mag best heel erg doordrinkbaar zijn,

Ingo

Hay

Toevallig ga ik morgen ook een dubbel brouwen en het word de derde keer dat zo ongeveer volgens het zelfde recept brouw.
Het recept heb ik hier van het forum en iets aangepasd en lijkt heel veel op dat van jou.
Ik heb inderdaad iets meer kandijsuiker (5%) en 85 % palemalt ipv pils en verder zo'n 10% caramunich,specialb en chocolat.
De eerste twee keer heb ik ook met s-33 vergisd maar ga nu de abbey van danstar gebruiken

braaf

Ik heb nog een kilo vienna mout. Ik zou eventueel 1 kilo pilsmout kunnen vervangen door de vienna. Om hem wat moutiger te krijgen. Is dat misschien een idee?
En de suiker wat verhogen.

braaf

Hay, misschien kan je jou recept ook even plaatsen.

Hay

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk22
Naam receptdubbel
Brouwdatum11-11-2015
BiertypeDubbel
Volume21,9 l
Begin SG1,063 SG
Berekende kleur (Morey)43 EBC
Berekende bitterheid (Rager)26 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd75 min.

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,300 kgPale moutWeyermann6 EBC85,8 %
0,250 kgCara 120Dingemans120 EBC4,0 %
0,250 kgSpecial BDingemans350 EBC4,0 %
0,075 kgChocolademoutDingemans900 EBC1,2 %
0,300 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC4,9 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
30,0 gPerlebellen5,7%75 min.23,4 IBU
25,2 gSaazbellen2,8%15 min.2,6 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11,5 gSafBrew Ale (S-33)bovengist

Ja sorrie duurde ff , moest eerst kijken of ik BrouwHulp nog had.
Ik werk daar nooit mee maar dat is de enige waar ik hier recepten mee neer kan zetten.
Maar zoals gezegd ik ga ipv de s-33 de Abbeye gist gebruiken van Danstar.

braaf

Lijkt inderdaad veel op elkaar.
Fijne brouwdag vandaag

Hay

Dank je wel, zit al in de kookketel op te warmen naar het kookpunt.
Is ook de eerste keer dat ik op aardgas kook.

braaf

Voor mij vandaag voor het eerst elektrische in de weckketel. Ben benieuwd.

Hay

Jij ook een fijne brouwdag dan

Vergelijkbare Topics (7)

40896

Gestart door Erwinaalders


Reacties: 10
Gelezen: 1745

33829

Reacties: 13
Gelezen: 2582

28918

Reacties: 29
Gelezen: 8762

19369

Reacties: 10
Gelezen: 6995

42694

Gestart door Sebabje


Reacties: 19
Gelezen: 2321


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.