Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Dubbel voor vanmiddag op de planning

Gestart door tdp, 24-10-2015 10:57 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tdp

Het werd weer eens tijd om een recept te plaatsen. Onderstaand ben ik van plan om vanmiddag te brouwen. De bedoeling is (natuurlijk ;)) een dubbel, niet te zwaar in alcohol, welke je lekker voor de haard gaat nuttigen. De gist heb ik eerder gebruikt in een dubbel en is erg goed bevallen. Mochten er nog op- en/of aanmerkingen zijn, hoor ik het graag!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk004
Naam receptDubbel
Brouwdatum24-10-2015
BiertypeDubbel
Volume40,0 l
Begin SG1,062 SG
Berekende kleur (Morey)44 EBC
Berekende bitterheid (Rager)24 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
40,00 lWater oet Rossum15,09 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,500 kgPilsmoutWeyermann3 EBC71,4 %
1,000 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC9,5 %
0,250 kgAroma 50Dingemans50 EBC2,4 %
0,250 kgChocolademoutDingemans900 EBC2,4 %
0,750 kgAmber kandijsiroopZelf gemaakt20 EBC7,1 %
0,750 kgBruine basterdsuikerSupermarkt35 EBC7,1 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.20 min.4,4 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.30 min.4,4 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.4,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
25,0 gMagnumbellen10,7%90 min.20,1 IBU
30,0 gSaazbellen3,8%15 min.2,3 IBU
30,0 gSaazbellen3,8%5 min.1,4 IBU

Gist
Safbrew Abbaye 2x 11,5 gram korrelgist

Groet,
de TDP

abroeders

Lijkt op de dubbel die ik laatst gemaakt heb. Enige verschil is dat ik uitsluitend bruine kandijsuiker had gebruikt en ik had de Chimay gist gebruikt. Is een prima dubbel geworden. Zal deze vast ook worden.

tdp

Citaat van: abroeders op 24-10-2015  12:50 uLijkt op de dubbel die ik laatst gemaakt heb. Enige verschil is dat ik uitsluitend bruine kandijsuiker had gebruikt en ik had de Chimay gist gebruikt. Is een prima dubbel geworden. Zal deze vast ook worden.

Had vanochtend tijd over, dus maar even siroop gemaakt :) Gist opkweken wordt het volgende project, magneetroerder, erlenmeyer en roervlo zijn klaar/binnen :D

Groet,
de TDP

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.