Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Bier voor vrienden

Gestart door Flogiston, 29-08-2015 12:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oscar

Citaat van: Flogiston op 06-02-2016  19:40 uwaarom zouden we ons sowieso druk maken over tijd en temperatuur?  :P

Niet !!  :)  maischen is gewoon versuikeren...niet meer en niet minder.... :brouwen:

Flogiston

Ik gooi je tips eens in de waag, zeker je tip in je handtekening.  ;)  :groots:

Jacques

Citaat van: Flogiston op 06-02-2016  19:40 uEn voor elk soort bier (behalve dan met tarwe erin) geeft dit een gewenst resultaat? Zo ja, waarom zouden we ons sowieso druk maken over tijd en temperatuur?  :P

Goede vraag. Ook mijn ervaring is dat maischschema's veel minder belangrijk zijn dan menig hobbybrouwer denkt. De samenstelling van de storting en zeker de gebruikte gist en de hoeveelheid daarvan zijn veel belangrijker als het gaat om de vergistingsgraad.

Vergelijkbare Topics (7)

16479

Gestart door Tsjerk


Reacties: 18
Gelezen: 7427

36590

Gestart door MikeG


Reacties: 6
Gelezen: 1823

23149

Reacties: 3
Gelezen: 2086

4392

Gestart door BuBS


Reacties: 12
Gelezen: 4905

40271

Gestart door Joreb


Reacties: 15
Gelezen: 2346

28472

Reacties: 14
Gelezen: 6686


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.