Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Quadrupel recept: graag jullie mening

Gestart door Lutz, 23-06-2015 19:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lutz

Ik kreeg vandaag het idee om zelf een recept in elkaar te boksen met restjes die ik nog heb liggen. De bedoeling is om een quadrupel te maken. De smaak zou niet te zoet moeten zijn maar wel wat fruitig. Als gist dacht ik opkweek La Trappe te gebruiken. Ik vraag me wel af of het met dit recept niet meer richting stout gaat in plaats van quadrupel. Wat denken jullie? Ik twijfel nog om wat anijs en/of koriander toe te voegen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk2
Naam receptSint Antonius
Brouwdatum23-06-2015
BiertypeQuadrupel
Volume22,0 l
Begin SG1,088 SG
Berekende kleur (Morey)63 EBC
Berekende bitterheid (Rager)40 IBU
Brouwzaalrendement72,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
22,90 lWater uit Zutphen13,10 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
6,435 kgPilsmoutDingemans3 EBC76,1 %
0,592 kgCaramunich IWeyermann90 EBC7,0 %
0,490 kgCara-aromaWeyermann400 EBC5,8 %
0,093 kgChocolademoutDingemans900 EBC1,1 %
0,846 kgBruine basterdsuikerSupermarkt35 EBC10,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.45 min.3,0 l/kg
Alfa-amylaserust62,0 °C1 min.20 min.3,0 l/kg
Uitmaischen72,0 °C1 min.5 min.3,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,2 gSaazpellets3,8%first wort hop12,2 IBU
24,3 gGoldings. B.C.pellets5,0%60 min.17,5 IBU
7,7 gSaazpellets3,8%45 min.3,8 IBU
7,0 gGoldings. B.C.pellets5,0%45 min.4,5 IBU
8,8 gSaazpellets3,8%20 min.1,6 IBU
5,5 gSaazpellets3,8%5 min.0,5 IBU


Jacques

Ik denk niet dat dit recept niet echt richting een stout gaat. Daarvoor zul je meer chocolademout en/of zwarte mout moeten toevoegen.

Overigens zie ik bij de temperatuurstappen twee maal 62,0 °C vermeld staat. Ik neem aan dat de tweede maischtemperatuur ergens tussen de 70 en 72 ºC ligt.  ;D

Lutz

Bedankt voor je reactie Jacques! Wat denk je van de kruidensamenstelling?

Jacques

Citaat van: Lutz op 25-06-2015  00:00 uWat denk je van de kruidensamenstelling?

Weglaten.

Een kruidigheid kan naast uit de hop ook door de gebruikte gist komen. La Trappe gist is wat dat betreft een goede keuze.

Vergelijkbare Topics (7)

41152

Reacties: 5
Gelezen: 1033

36590

Gestart door MikeG


Reacties: 6
Gelezen: 1840

30101

Reacties: 15
Gelezen: 4393

21983

Reacties: 7
Gelezen: 3487

1888

Gestart door drgonzo


Reacties: 5
Gelezen: 5752

43062

Reacties: 9
Gelezen: 962


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.