Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Helder bier wordt troebel in de koelkast

Gestart door duonra, 04-11-2014 12:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

duonra

Als ik mijn bier bij kamertemperatuur uitschenk dan is het mooi kraakhelder. Maar als ik het voor 30 minuten koel in een ijskast - of langer in een koelkast - en het hierna uitschenk dan is het niet meer zo helder. Welke factoren spelen een factor en hoe kan ik het vermijden.


RobinB

Dat heet koude waas.

Je kan het verminderen door lang koud te lageren. De koude waas precipiteert dan en zakt langzaam naar de bodem.
Een andere optie is het gebruik van Brewers Clarex, maar dat is nog niet makkelijk verkrijgbaar voor hobbybrouwers.

MICMAC

Als je het bier op een lagere temperatuur schenkt dan de temperatuur waarop je hebt gelagerd, krijg je dit fenomeen.

Jacques

En als het bier weer wat warmer wordt verdwijnt de troebelheid weer.

Over dit verschijnsel is al veel geschreven op dit forum. Door even te zoeken naar "troebel en koelkast" met de zoekfunctie van het forum had je het antwoord op je vraag kunnen vinden...  :D

Erick


Vergelijkbare Topics (7)

25236

Reacties: 4
Gelezen: 2125

14812

Reacties: 12
Gelezen: 4076

1305

Gestart door Adrie


Reacties: 15
Gelezen: 10237

36552

Reacties: 21
Gelezen: 6782

28268

Reacties: 3
Gelezen: 1801

19596

Reacties: 2
Gelezen: 2400

5331

Gestart door klaas


Reacties: 3
Gelezen: 3360


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.