Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


IPA recept geïnspireerd op prijswinnend bier

Gestart door Jeukstaardt, 13-04-2014 17:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jeukstaardt

Citaat van: VEMP op 30-05-2011  17:23 uBasis
OmschrijvingWaarde
Naam receptHop met de Gijt
Brouwdatum3-4-2011
BiertypeIndia Pale Ale
Aantal liters30
Gewenst begin SG1070 (7,7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement73,6%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater46,2 liter
Maischdikte3,5 l/kg
Maischwater33,2 liter
Spoelwater11,7 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur20 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid67 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Palemout 7 EBC100,0 %9475 gr7 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Amarillo6,9 %90 gr90 minuten80 EBU
Amarillo9,2 %25 gr10 minuten10 EBU
Amarillo9,2 %50 gr5 minuten11 EBU
Amarillo9,2 %30 gr0 minuten0 EBU
Amarillo9,2 %45 grKoud hop0 EBU

OpmerkingenpH naar 5.2 bij 10 minuten hop

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafale US-05
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter1000 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C
Gistvoeding
Hoeveelheid
Opmerkingenpaar druppels olijfolie

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
166°C60 minuten3,5 l/kg

Uiteindelijk een bier van 6,7% alc.

Ik wil deze binnenkort gaan maken, maar dan de helft qua liters.
Dan gaan alle ingrediënten toch gewoon door de helft? Zo simpel is het toch?

BRAAF bier

Citaat van: Jeukstaardt op 13-04-2014  17:50 uIk wil deze binnenkort gaan maken, maar dan de helft qua liters.
Dan gaan alle ingrediënten toch gewoon door de helft? Zo simpel is het toch?

Software doet het rekenen voor je...

alrikdew

Eh... Vanwaar de olijfolie? Ik dacht altijd dat vet slecht was voor het schuim!


William

Citaat van: alrikdew op 13-04-2014  19:49 uEh... Vanwaar de olijfolie? Ik dacht altijd dat vet slecht was voor het schuim!

Twee druppels olijfolie bij de starter tijdens het opkweken levert de juist onverzadigde vetzuren die een gist nodig heeft om celmembranen mee aan te maken. Een betere vermeerdering van gistcellen dus.

Daarnaast heeft het als voordeel bij een starter dat deze minder schuimt.

Oscar

Citaat van: Jeukstaardt op 13-04-2014  17:50 uIk wil deze binnenkort gaan maken, maar dan de helft qua liters.
Dan gaan alle ingrediënten toch gewoon door de helft? Zo simpel is het toch?

Indien je hetzelfde brouwzaal rendement hebt wel... :) dus ff de brouwsoftware gebruiken... :brouwen:

Vergelijkbare Topics (7)

40745

Reacties: 2
Gelezen: 976

26878

Reacties: 5
Gelezen: 2719

6633

Gestart door oranjeboombiertje


Reacties: 33
Gelezen: 8363

44947

Reacties: 9
Gelezen: 1381

30929

Gestart door John


Reacties: 3
Gelezen: 2330

11238

Reacties: 10
Gelezen: 4468


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.