Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eiwitrust verantwoordelijk voor zurige smaak?

Gestart door dirk, 30-05-2005 19:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dirk

Hoi

Onlangs heb ik een weizen gebrouwen. Deze heb ik plat geproefd maar ik vind hem vrij zuur.
Het lijkt me teveel op een Belgisch witbier.

Het recept staat op me site http://dirk.linux-box.nl/bier/recepten/AechteWeizen.pdf
Ik heb me eiwitrust geen 10 maar 20 minuten aangehouden, verder heb ik me bier afgesteld op 1056 OG,
met koud kraan water. Zou het kunnen liggen aan de lange eiwitrust?

Dirk
I

Johannes

Citaat van: dirk op 30-05-2005  19:47 uZou het kunnen liggen aan de lange eiwitrust?


Hoi Dirk,

Een zuurtje door te lange eiwitrust? Lijkt me hoogst onwaarschijnlijk, maar waarom denk je dat? Een zuurtje zou door de gist kunnen komen of in het ergste geval door een infectie ik ken de gist niet dus durf het zo niet te zeggen.

Waarschijnlijk smaakt e.e.a. een stuk beter met koolzuur.

:degroeten:

Johannes


dirk

Waarom smaken Belgische tarwe bieren dan zuurder? En een weizen nauwelijks zo, ik denk niet dat het aan de storting van ongemout kan liggen. Want ik heb genoeg gemoute Belgische witbieren gehad. Daarom denk ik dus dat het aan de maisch temperatuur zou kunnen liggen.

Dirk

Gio

Hoi Dirk,

Ik herken tarwe in een bier altijd vanwege de iets zurige/frisse typische smaak. Niks vreemd aan.
Eiwitrust heeft hier m.i. hier niet zoveel invloed op.
Maar voor hetzelfde geld betreft het hier een melkzuurinfectie (je hebt ongekookt water gebruikt toch?)
Als je merkt dat het steeds zuurder wordt is het bijna zeker een infectie.
Snel opdrinken is het devies.

By the way, gigantische hoeveelheden brouw jij 20.0000 liter ?   ;D

dirk

Citaat van: Gio op 30-05-2005  20:39 uHoi Dirk,

Ik herken tarwe in een bier altijd vanwege de iets zurige/frisse typische smaak. Niks vreemd aan.
Eiwitrust heeft hier m.i. hier niet zoveel invloed op.
Maar voor hetzelfde geld betreft het hier een melkzuurinfectie (je hebt ongekookt water gebruikt toch?)
Als je merkt dat het steeds zuurder wordt is het bijna zeker een infectie.
Snel opdrinken is het devies.

By the way, gigantische hoeveelheden brouw jij 20.0000 liter ?   ;D



Nou heb ik ongekookt water gebruikt maar de volgende keer zal ik dat zekers niet meer doen.
BTW Qbrew is amerikaans en daar gebruiken ze punten ipv kommas

Vandaar ;)

Dirk

Johannes

Gewoon leidingwater bevat een verwaarloosbare hoeveelheid bacterien, als je kraan schoon is kun je gewoon leidingwater gebruiken.


dirk

Citaat van: Johannes op 30-05-2005  20:59 uGewoon leidingwater bevat een verwaarloosbare hoeveelheid bacterien, als je kraan schoon is kun je gewoon leidingwater gebruiken.



I know, staat allemaal in Waterleiding wet. Maarreh misschien ben ik een beetje overbezorgd ;)

Ach tis maar brouwen, en het is met baan (nog) niet

Dirk

Vergelijkbare Topics (7)

39298

Reacties: 9
Gelezen: 2031

12167

Reacties: 77
Gelezen: 23678

24245

Reacties: 3
Gelezen: 2543

32343

Reacties: 5
Gelezen: 4133

22712

Reacties: 54
Gelezen: 15934

30804

Reacties: 15
Gelezen: 4149


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.