Alternatieven voor De Proefbrouwerij in Lochristi (B)

Gestart door spierdijkr, 13-09-2013 12:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

spierdijkr

Weet iemand misschien een goed alternatief voor de Proefbrouwerij in Lochristie (B)?

Zij zitten tot het eind van het jaar vol, en kunnen nog niet zeggen wanneer ze capaciteit in 2014 beschikbaar hebben.

Ik wil mijn bier bij een grote en betrouwbare brouwerij laten brouwen, bottelen en laten afvullen in 20 (en misschien 50) liter fusten. Te beginnen met op korte termijn 1000 liter, maar dat kan oplopen tot meerdere 1000 liters per maand. Daarvoor moet bij voorbaat dus wel capaciteit zijn. Afhankelijk van het succes en kwaliteit van de eerste 1000 liter zit er dus nog meer in de pipeline...

Is er nog een andere "proefbrouwerij" waar ik misschien terecht kan?

Alvast bedankt.

bierhenkie


StevenGordts

Anders is een prachtige zaak maar brouwt pas vanaf 2000 liter

Ze maken wel mooie bieren!

Aart

Volgens mij kan je bij Gulden Spoor ook best kleine batches huurbrouwen: http://blog.guldenspoor.be/#home
Weet niet of ze op dit moment ruimte hebben voor nieuwe brouwers.

Esterenbrouw

Ik denk dat St Servattemus in Schijndel nog wel ruimte heeft. Bel Toon maar eens 06-19328967.

cpmb

informeer eens bij http://www.sallandslandbier.nl/

Oscar is hier ook geweest met BrouwTV en volgens mij ook met het item dat laats op tv is geweest.

Oxhead


MO

Maximus
Leckere
Jopen

Die hebben alle drie capaciteit voor zover ik weet. 2e hand eigendom fusten koop je bij Multibier voor 37,50 per stuk.

Kleine_Schriek

2000 liter is bij Anders in de praktijk 1600 liter afgeleverd.Ik ben heel tevreden over brouwerij Anders.

ciesvandekwis


spierdijkr

Bedankt voor de suggesties! Ik ga er even mee aan de slag.

Ronald_

Citaat van: MO op 13-09-2013  14:49 uLeckere

Hier gaat het denk ik niet lukken maar je kunt het proberen!

Vanmorgen sprak ik de 7 Deugden, die heeft volgens mij nog wat ruimte!

bierhenkie

Citaat van: Kleine_Schriek op 13-09-2013  15:02 u2000 liter is bij Anders in de praktijk 1600 liter afgeleverd.Ik ben heel tevreden over brouwerij Anders.
Drinken ze die andere 400 liter zelf op?  :lekkerbier:

RobinB

Citaat van: Kleine_Schriek op 13-09-2013  15:02 u2000 liter is bij Anders in de praktijk 1600 liter afgeleverd.Ik ben heel tevreden over brouwerij Anders.

Zo geformuleerd vind ik je conclusie een beetje merkwaardig. Ligt eens toe? :)

broeder

Hoi,


Heb je al eens geinformeerd bij brouwerij Klein Duimpje in Hillegom?


http://www.kleinduimpje.nl/


Groet,
Broeder Willem

René K

Citaat van: RobinB op 13-09-2013  19:20 uZo geformuleerd vind ik je conclusie een beetje merkwaardig. Ligt eens toe? :)

Ben ook wel nieuwsgierig eigenlijk...

toon van den broek

Robin/René,

Als je brouwt met een 20 hl installatie werkt het vanzelfsprekend ontspannener als je alles niet tot bovenaan vult. Wellicht brouwen ze 1700 tot 1800 liter en 10% verlies door gistdepot, het slangen van het bier, verliezen bij afvullen enz. kan ik me voorstellen.
Van 20 hl wort 16 hl overhouden kan alleen maar als je jarenlang vergist/lagert op hout zoals bij lambiek het geval is.

Groet, Toon.

Kleine_Schriek

Citaat van: toon van den broek op 14-09-2013  12:17 uRobin/René,

Als je brouwt met een 20 hl installatie werkt het vanzelfsprekend ontspannener als je alles niet tot bovenaan vult. Wellicht brouwen ze 1700 tot 1800 liter en 10% verlies door gistdepot, het slangen van het bier, verliezen bij afvullen enz. kan ik me voorstellen.
Van 20 hl wort 16 hl overhouden kan alleen maar als je jarenlang vergist/lagert op hout zoals bij lambiek het geval is.

Groet, Toon.
Ik heb telkens rondom 1640 liter afgeleverd gekregen. Dat is het enige wat ik weet.

René K

Maar spreek je wel 2000 liter af? Dan zouden ze toch rond de 2500 liter moeten brouwen, willen ze 2000 liter kunnen afleveren lijkt me. Ik snap dat er verlies is maar daar kun je als professional toch ook rekening mee houden. In mijn huidige werk doen we dat ook (specerijenmaalderij). Je hebt altijd (maal)verlies, maar daarvoor lever je niet minder af aan de klant.

RobinB

Citaat van: toon van den broek op 14-09-2013  12:17 uAls je brouwt met een 20 hl installatie werkt het vanzelfsprekend ontspannener als je alles niet tot bovenaan vult. Wellicht brouwen ze 1700 tot 1800 liter en 10% verlies door gistdepot, het slangen van het bier, verliezen bij afvullen enz. kan ik me voorstellen.

Ja, dat is logisch en bekend, maar dat is niet het punt.
Het punt is: als ik 2000 liter bestel, dan wil ik ook 2000 liter krijgen. Hoeveel batches zij daaraan moeten brouwen is niet mijn probleem.

Je vraagt ze immers niet: "ik wil graag het maximale wat je uit de 20 hL installatie kan halen", je bestelt 2000 liter van een bepaald bier.
2000 liter besteld moet 2000 liter geleverd zijn mijns inziens.


Of er wordt niet letterlijk 2000 liter besteld, dat kan natuurlijk ook. ;)

René K


Jacques

Het lijkt mij allemaal heel simpel.
Je bestelt een brouwsel dat gemaakt wordt met een 20 hl installatie en in de praktijk wordt er ongeveer 1600 liter over. De ene keer 1700 liter en de andere keer 1500 liter. Dat hebben wij toch ook allemaal. Of hebben jullie steeds net zo veel liters bier als je brouwketel groot is?

William

Maar je vraagt doorgaans niet om een bier dat is gebrouwen op een 20 hl installatie maar je vraagt om 20 hl bier als je een opdracht verstrekt.

Nou ja, lekker belangrijk :)

RobinB

Exact.
Hun installatie staat los van de bestelling. Al hebben ze een installatie die effectief 20L geeft en ze moeten 100 batches samenvoegen, 20hL besteld is 20hL te leveren. :)

Drents Hopbier

Citaat van: Kleine_Schriek op 14-09-2013  12:30 uIk heb telkens rondom 1640 liter afgeleverd gekregen. Dat is het enige wat ik weet.

Met een analyse erbij? Bijvoorbeeld met stamwortgehalte en eind SG en alcoholgehalte?

Hopbier

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.