Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Brewferm Tripel 5 l water incl. 2 l suikerwater?

Gestart door PatrickBrouwer, 05-05-2013 13:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PatrickBrouwer

Beste mensen,

Vandaag gaat het dan toch echt gebeuren. Mijn eerste Brewferm brouwsel.
Nu loop ik vast bij het punt wanneer er suiker toegevoegd moet worden.

In de handleiding staat:

'Los de vermelde hoeveelheid suiker (500 g) op in 2 l kokend water en vermeng met het bier extract. Vermeng dan met de vermelde hoeveelheid koud water en laat afkoelen tot 20 graden.'

Wat is de vermelde hoeveelheid koud water? Er staat ergens in een tabel 5 l water vermeld, maar niet of dit met het suikerwater tot 5 l moet worden aangevuld of dat de 5 l er bovenop gegoten moet worden. Weet iemand dit toevallig?

Alvast bedankt!

MvG,

Patrick

PatrickBrouwer

Mijn tweede vraag is het volgende:

Hoe proef je uiteindelijk in het bier dat je niet hygiënisch genoeg hebt gewerkt?
Ik ben een beetje bang dat ondanks mijn zorgvuldige schoonmaak, er toch bacteriën mee zijn gekomen. Ik heb namelijk de deksel van het gistingsvat niet goed kunnen schoonmaken.  :(

RobinB

Hoeveel liter is je doel en hoeveel liter heb je al door het verdunnen van de moutsiroop en oplossen van suiker?

Wat overblijft heb je dus nog nodig.
Het leven kan zo simpel zijn! :)


Maak je nog maar niet druk over een evt. infectie, geef het bier de tijd en dan kan je na een maand of 3 altijd nog beslissen of je het lekker vind of niet.
Relax! :)

PatrickBrouwer

Misschien word je wel 'bang' gemaakt door de vele informatie die voor handen is. Er word overal zoveel geschreven over hygiëne!

Okay. Ik heb het volgende toegevoegd:

1 l warm water om siroop te verdunnen
2 l kokend suikerwater
5 l koud water
125 ml lauw water met gist

Dat is dus 8,1 liter. Oeps :D

RobinB

En dat blik is voor 9 l bier in totaal toch?
Zal ook zo'n 1,5 l aan siroop zijn?
Dan zit je wel oke ongeveer.

De gist kan je er ook zo op sprenkelen.

PatrickBrouwer

Bedankt voor je antwoorden. Het is nu even afwachten tot het extract is afgekoeld tot 20 graden.
Dan zal ik de gist er op sprenkelen en dan goed roeren en afwachten!

Spannend hoor! :D

Vergelijkbare Topics (7)

31783

Reacties: 1
Gelezen: 1934

23998

Gestart door koen smits


Reacties: 9
Gelezen: 6084

39774

Gestart door Streppel


Reacties: 15
Gelezen: 2778

34644

Reacties: 21
Gelezen: 3447


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.