Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Een Witte Dörst

Gestart door Hieronymus, 21-04-2011 11:56 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Citaat van: RobinB op 07-05-2011  18:20 uEsterproductie is inderdaad deels afhankelijk van het aanbod van precursors (acetyl-co-a en hogere alcoholen) maar wordt gereguleerd door de activiteit van ATF-genen. De activiteit daarvan is weer afhankelijk van de algehele metabolische activiteit vd gist. Die is uiteraard groter in de hoofd/nagisting dan in de hergisting.

Dat klopt natuurlijk maar de concentratie aan organische zuren en alcoholen - de bouwstenen van esters - zijn op zijn hoogst tijdens de hergisting. Verder wordt door de hergisting de gist opnieuw geactiveerd en daarmee ook de ATF-genen.

RobinB

De randvoorwaarden zijn aanwezig, dat was al bekend. Het zegt echter nog niet veel over de kwantiteit vd productie. Ik denk dat we daar met deze gegevens ook niet uit komen, aangezien juist die essentiële info onbekend is. Het blijft een beetje los in de rondte redeneren zo.

Hieronymus

Na met veel belangstelling een leuke discussie te hebben gevolgd, nu het verloop van het witbier.  ;D
Vanavond het bier gebotteld en uitgekomen op een SG van 1010. Alle elementen zaten erin, nu nog het koolzuur :biersmile:
En maar weer even wachten  8)

Vergelijkbare Topics (7)

35422

Reacties: 26
Gelezen: 5483

20763

Reacties: 1
Gelezen: 1585

4615

Reacties: 42
Gelezen: 16509

26924

Reacties: 9
Gelezen: 2890

8720

Gestart door Tsjerk


Reacties: 49
Gelezen: 12917


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.