Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Leffe Blond Kloonpoging 3

Gestart door Hopmans, 26-02-2009 19:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hopmans

Ik had het begin-SG op 1064, maar dat komt ook omdat ik niet tegen oneven getallen kan.

Welke gist ga je gebruiken?


RobinB

Tja.... dat is nog een beetje een onbekende...?
Ik heb em opgekweekt, maar weet er verder niks van...
 :merlin:

Hopmans

Welk bier heb je dan opgekweekt?
De Leffe tripel? Of...
 :)

RobinB

Leffe Vieille Cuvee :)

Maar dr zat maar 1 kolonie in, dus kan ook een of andere besmetting zijn...
Starter ruikt wel lekker!

RobinB

Om de pogingen hier des Hoppiesch te laten, begin ik ff een spinn-off draadje!
hier dus!

Wamser

Again, I believe you are correct.

well...
http://www.ratebeer.com/beer/Leffe-blond/2514/
people identify clove and banana ;)

It would the strain WLP 380 another option to test ?

"Large clove and phenolic aroma and flavor, with minimal banana. Refreshing citrus and apricot notes. Crisp, drinkable Hefeweizen. Less flocculent than WLP300, and sulfur  (:weetniet:) production is higher."

But, I don't understand why Brew like a Monk
speech about the malts Pils and Pale ...?
not wheat and cara...

Hopmans Congratulations!


ballegojer

Om te oefenen zijn wij zo vrij geweest om het recept van deze kloonpoging te gebruiken, mede omdat we Leffe blond lekker vinden sprak dit erg tot onze verbeelding en bevorderde dit het enthousiasme behoorlijk.

To the point, onze vraag is hoe Dhr Hopmans gebotteld heeft, met suiker of gist?
Wij zouden nog suiker willen gebruiken maar hoeveel per liter zou dan verstandig zijn?

Dank en brew on!

Gerb

Ik heet wel geen Hopmans, maar het bottelen gebeurd nagenoeg altijd met suiker. De gist zweeft nog in het bier, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Gebruik 6 gram per liter en dan zit je wel goed.

ballegojer

Gaan we doen, dank voor de snelle reactie!


Hopmans

Mijn pogingen zijn compleet mislukt ivm Persik esters.
De temperatuur moet omlaag, en dan zou het weer een succes kunnen worden.

16 graden is denk ik ideaal voor de Duitse gist.


ballegojer

Dan ben ik benieuwd naar onze poging, heeft op 18 graden gegist, was al bang dat dat aan de koude kant was maar misschien valt dat mee dan.

We laten onze ervaringen hier wel even weten over enkele weken.

Hopmans

OK, ben benieuwd.
Volgens mij was dit het laatste obstakel.
Als de vergisting rustig is verlopen (niet te warm), dan moet het recept goed zijn.

 :biersmile:

Vergelijkbare Topics (7)

19115

Gestart door davadox


Reacties: 15
Gelezen: 9952

38756

Gestart door Paul d.


Reacties: 7
Gelezen: 2349

23881

Gestart door Gerald


Reacties: 6
Gelezen: 2096

42633

Reacties: 9
Gelezen: 1118

13141

Reacties: 30
Gelezen: 7431


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.