Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Calvijn Winterkoning - een Urtype

Gestart door JWVG, 14-01-2009 16:09 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MO

Maar welke was nou bij een te hoge temperatuur vergist?

JWVG

Citaat van: MO op 16-09-2009  22:59 uMaar welke was nou bij een te hoge temperatuur vergist?

De New School. Ik denk dat mijn volgende winterkonink ongeveer de storting van de New School krijgt, maar dat ik wel eerst koel naar 9 ºC voordat ik inzaai. Misschien nog 1 decoctietje erin gooien voor de zekerheid  ;).

Citaat van: YOz op 16-09-2009  22:40 uIk zie geloof ik wel een andere trend en dat is dat de meeste mensen het allebei een goede pilsner vinden.

Ja, die zie ik ook wel, en ben ik wel trots op. Vooral omdat ik over plenty bieren die ik brouw (alle quadrupels tot nu toe bv, en ook het meeste Britse spul) niet erg tevreden ben.

 :degroeten: JW.

Adrie

Citaat van: JWVG op 16-09-2009  22:19 uToch wel jammer dat er met driestaps-decoctie niet een of andere fantastische andere dimensie is opengegaan in onze smaakbeleving.

Nou, daar ben ik blij om. Ik doe liever een simpele infusie.  ;)

JWVG

Nou ja - laten we wel wezen: voor stoere verhalen kun je toch beter decoctie toepassen  ;). Infusiemaischen is toch een beetje saai.

 :degroeten: JW.

JWVG

Nog even for the record, voor het geval iemand anders het brouwen van een bramenpils overweegt - geen groot succes! Erna en ik hebben er maar eens eentje open getrokken. Het zegt al genoeg dat die paar flesjes er nog steeds staan. Zeker niet vies, maar het combineert toch niet echt met een pils.

Soms is out of the box denken gewoon niet zo'n heel goed idee  :D

 :degroeten: JW.

Edgar

Citaat van: JWVG op 06-11-2009  18:59 ubramenpils


Bramen-pils? Heus??  :-X  :D


Citaat van: Edgar op 01-08-2007  09:53 uOp de één of andere manier zie ik de smaak van bramen beter passen in een donker, rijk aromatisch, caramellerig bier dan in een bier van pilsmout.

JWVG

Ja, en niet alleen bramenpils: driestapsdecoctie urtype bramenpils  :D. Maar het klinkt erger dan het was: ik had een paar litertjes urtype pils over (paste niet in het nagistvat), en wat bramen uit mijn tuin. En ik voelde me wel erg traditioneel qua biertypes die ik brouw. Dan is 1 en 1 snel 2  :D.

 :degroeten: JW.

Edgar

Allého ervaring is de beste leerschool zeker :) En hoe werden die traditionelen? Ah dat staat waarschijnlijk hierboven. *gaat ff lezen*

JWVG

Volgens mij vonden de meeste mensen ze behoorlijk goed gelukt. Maar er was behoorlijk weinig verschil tussen de driestapsdecoctie versie en de nieuwe versie. Wat op zich al behoorlijk opmerkelijk is: of je nou veel goeds of veel kwaads (oxidatie) van driestaps decoctie had verwacht. Ik denk dat jij het wel een leuk draadje zal vinden - speelde zich grotendeels af in jouw afwezigheid.

 :degroeten: Jw.

Henielma

Ik heb ook nog bramen uit de tuin in de diepvries zitten. Niet combineren met (Urtype) pils dus.

Ik kan me voorstellen dat bramen wel combineren met een donkerder bier (winterbier of een Scotch Ale) of een witbier. Of lijkt je dat ook niets.

Hopmans

Ik denk dat je juist bramen niet moet combineren met een donker bier.
Je gevoel zegt dat wel, maar de donkere mouten sneeuwen de fruitsmaak onder.
Een blond bier (het liefst met tarwe) met nagenoeg geen bitterheid.
Net wat je zegt: Een witbier, maar geen donkere.


JWVG

Eens met Hoppie - een witbier of weizen basis met heel weinig hop lijkt mij het lekkerst. Daar misstaat het lichte zuurtje ook niet. Of evt een lekkere zure Belg natuurlijk. Trouwens: je kunt ook overwegen om gewoon lekker bramenjam te maken, en een lekkere urtype. Ik weet het nog steeds niet met fruitbier  :-\.

 :degroeten: JW.

SeekingBeer

Bramen...

Had ik vorig jaar eindelijk voldoende veel bramen uit eigen tuin (of tenminste ik dacht dat ik genoeg had), proef je haast niets van die bramen!
Ik had ongeveer 1,5 liter bramen op ongeveer 15 liter bier. Je proeft er vrijwel niets van.

Volgende keer dus proberen met een blondje en meer bramen erbij. (Gewoon flink kokend water over de bramen gieten is voldoende om infectie te voorkomen.)

Vergelijkbare Topics (7)

33458

Reacties: 9
Gelezen: 2383

17228

Reacties: 22
Gelezen: 6497

23709

Reacties: 33
Gelezen: 12705

5313

Reacties: 6
Gelezen: 4186

28263

Reacties: 1
Gelezen: 1820

19-03-2015 22:30 u
door homoeccentricus

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.