Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Meer water tijdens maischen?

Gestart door beermenke, 28-11-2008 18:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De-Geert

Is er al iemand op dit forum die een verband tussen giststartergrootte/beluchtingstijd en de vergistingsgraad kan onderbouwen? Ik heb het namelijk nog niet gezien.

EBC

Citaat van: RobinB op 01-12-2008  12:18 uLogisch, 't is een Rochefort, maar de BPA heeft een vrij droog schema gehad, vandaar dat ik had verwacht dat die meer zou halen (specs Wyeast 73-77% of zo)

En je roert én belucht toch gelijktijdig hè?

RobinB

Yep! voor de Konick had ik nog wel een roerder maar geen luchtpompje over, dus die heeft alleen geroerd onder afdekking.

@ Geert: Ik zie ook nog geen duidelijk verband (wel stop ik met beluchten bij de laatste suiker toediening)

De-Geert

Ik geloof best dat je niet te lang moet beluchten, maar om andere redenen dan de vergistingsgraad sturen.

Vergelijkbare Topics (7)

41587

Reacties: 3
Gelezen: 776

15942

Reacties: 3
Gelezen: 3716

40394

Reacties: 1
Gelezen: 792

9999

Gestart door Ernst


Reacties: 3
Gelezen: 1760


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.