Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


WinterWeizen brouwen of niet?

Gestart door Edgar, 28-10-2008 11:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oscar

Ja oke... Ik vermoede dat al... :P  En je was dus te positief over je rendement.. :D 

MO

Dit bier is wel op heel veel punten afwijkend van een weizenbock:
- zeer hoge bitterheid (37 IBU, normaal <20)
- special B (bestaat niet in Duitsland)
- ondergist

Interessant!

Edgar

'T is niet bedoeld als Weizenbock, maar als Strong Belgo-Dutch Wheat Lager. Je weet wel. Klasse 14, substijl VI. Heb de Weizengist in de koelkast gelaten.

37 IBU is 'is niet hoor MO, 't is maar 28 en dat is ruim gemeten denk ik. Het recept is een beetje verward door wat aanpassingen maar ik heb de hopping aangepast. Eigenlijk klopt er niks van zoals het er nu staat. Maar 1.062 en 28 IBU (Garetz, dat dan weer wel) klopt wel. En ik denk dat Temmermans' hop nog geen 4,5 is; ik schat 'm minder bitter in.

Special B heb ik al eerder geprobeerd in donkere ondergisters, op zich werkt dat. Weyermann heeft trouwens de Cara-Aroma als Duits alternatief voor Special B, maar als je de twee vergelijkt (al kauwend, bedoel ik) heeft Special B toch meer karakter.

Vergelijkbare Topics (7)

17986

Reacties: 6
Gelezen: 2524

12247

Gestart door Oscar


Reacties: 19
Gelezen: 8216

31687

Reacties: 7
Gelezen: 2598

8795

Reacties: 36
Gelezen: 12163

4158

Reacties: 20
Gelezen: 6604


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.