Forum Hobbybrouwen.nl

Recepten => Discussie over recepten => Topic gestart door: jpt op 30-07-2019 20:10 u

Titel: Toch maar weer een lekker kolsch recept afgestoft
Bericht door: jpt op 30-07-2019 20:10 u
Te lekker om voor me te houden:

Voor 25 L. SG 1048

Pilsmout 3,8 kg 3 EBC
Carapils  1,0 kg 6 EBC
Munich   0,4 kg 20 EBC
Haver     0,01 kg 6 EBC (optioneel)

N.b Het komt net onder de 10 EBC, maar dat interesseert me niet zo verschrikkelijk veel.


Maischen:
60 minuten op 65 C , spoelen tot gewenst niveau, onderwijl verwarmen naar 100 C

Koken:
60 min

Hop:
Perle 6,3 % alfa, 60 gram, 60 min koken
Mittelfruh 2,8 % alfa, 14 gram, 15 min koken
Saaz 3,4 % alfa, 10 gram, 15 min koken

42 EBU, ook iets te zwaar voor het type (20-30), maar je zou jezelf tekort doen als je met minder genoegen neemt.

Whirlpool:
15 ~ 20 min.

Gist:
Wyeast 2565 (bij voorkeur) of White Labs Dusseldorf alt wlp036 (duurt lang)

Vergisten:
Bij voorkeur rond de 18 C. Deze is van maart, dat zat goed.