Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Recept voor vrouwenbiertje

Gestart door Joh, 16-07-2008 15:15 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Joh

Beste medebrouwers,

Laatst liet ik vol trots een aantal mensen mijn zelfgemaakte biertjes, een meibock, tripel en chiswick bitter, proeven.
Helaas vielen ze niet echt in de smaak bij de vrouwen.  :(  Nou houden deze vrouwen ook niet van pils..... schrale troost misschien...

Maar weten jullie een recept van een biertje wat het wel goed doet bij de vrouwen?
Benieuwd naar jullie ideeën!
 :proost:

Oscar

Citaat van: Joh op 16-07-2008  15:15 uMaar weten jullie een recept van een biertje wat het wel goed doet bij de vrouwen?

Wat voor een type vrouw zoek je?  :D :D  Er zijn ook wel vrouwen die wel van goed bier houden en van een beetje bitter. Maar over het algemeen doet een commercieel, zoete kriek het wel goed...

KoenC


Henk oet Paiz

Mijn vrouw drinkt het liefst Westmalle Tripel  :lekkerbier:

Caspar

Mijn vriendin drinkt het liefst... geen bier ;D... voor haar heb ik dus maar een wijntje gemaakt ;).

Gerb

Zorg dat je bier zo weinig mogelijk op bier lijkt.

Een vleugje hop en een 'aangename' zoetheid met in de afdronk een zomerse fruitigheid. Hèèèèèèèrlijk!!!

Succes gegarandeerd.

Of je praat eens met die vrouwen en vraagt wat ze lekker vinden.

Adrie

Een Weizen doet het meestal wel goed bij de vrouwen: zoetig, banaantjes en nauwelijks hop.

Edgar

Och och wat een zegen om een beter helft te hebben die van goed en bitter bier houdt... XX-Bitter, Orval, Westmalle tripel, mijn bittere pilzen, allemaal favorieten. :hoera:

Hopmans

@Joh,
Je kan het ook gewoon eerlijk vragen of we een rose'-bier recept speciaal voor jou willen samenstellen.

@Edgar
CiteerXX-Bitter
Waardeloos bier.

 :)






JWVG

Ik ben het met Adrie eens: ga voor een weizen (of check van te voren even of ze dat lekker vinden). Dat is tenminste (itt tot Rose bieren of Kriek) een fatsoenlijk soort bier! Laten we de vrouwen nou ook weer niet onderschatten voor we meer info hebben. Ik heb eigenlijk helemaal geen vrouwen in mijn vrienden/werk kring die niet van een lekkere weizen houden. De meesten lusten trouwens ook wel wat sterkers en bitterder. Maar ja, dat zal per vriendenkring verschillen.

 :degroeten: JW.

Joh

Een Weizen of een rose-biertje dus.....
Van de laatste heb ik nog nooit gehoord, hebben jullie dat wel eens gemaakt?

Wat de Weizen betreft, onderstaande recept kwam ik op 't net tegen. Is dat wat?

Hefe-Weizen
klasse: A
stijl: Weizen
 
Recept gegevensbatch grootte: 10 l.
kooktijd: 90 min.
alcohol percentage: 5.7 %
begin SG: 1053
EBC (kleur): 8
EBU (bitterheid): 15
Water type pH maisch- en spoelwater: 5.4
 
Ingrediënteningrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout 800 g.   3 EBC   
Tarwemout 1.3 kg.   4 EBC   
Caramout (20 EBC) 65 g.   20 EBC   
Tettnang 9 g. 90 min. 5.0 α   
Saaz hop 10 g. 15 min. 3.0 α   
Wyeast 3068 Weihenstephan         
 
Maisch schema44 °C 62 °C 72 °C 78 °C
10 min. 20 min. 20 min. 5 min.
 

Eduard

Da's een prima recept. Je kunt eventueel de verhouding pilsmout/tarwemout veranderen tot 50/50 (volgens het Reinheitsgebot). Ikzelf gebruik 45/55 pils/tarwemout.

Oscar

Citaat van: Joh op 16-07-2008  20:41 uVan de laatste heb ik nog nooit gehoord, hebben jullie dat wel eens gemaakt?

Nee, maar dat is gewoon Witbier met roosvisee  :)

Hopmans

Lekker.
Roosvisee is best wel gezond.
 ;)

bazje

Hier thuis kan ik mijn vriendin heel blij maken met een Westmalle dubbel.
Ook wanneer het bockbier op de markt komt is zij de eerste die zegt dat we een proeverij moeten houden.
Dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat de bockbieren op vandaag wat aan de zoetige kant zijn.

Marcel R

Mijn vriendin lust ook de meeste biertjes die ik brouw. Ook zij vindt een witbiertje lekker en is verder doel op een wat zoetige dubbel.
Ik heb een biertje gebrouwen 'speciaal' voor haar. Aangezien ze rood (geverfd met henna) haar heeft is dat de Ooyse Rooie gaan heten.
(Ooyse, omdat in de buurtschap Ooy waan bij Zevenaar).
Het is na een recept van de Dulle Griet.

Joh

Graag krijg ik jullie advies op mijn wijzigingen van onderstaande recept:

Hefe-Weizen
klasse: A
stijl: Weizen
 
Recept gegevensbatch grootte: 10 l.
kooktijd: 90 min.
alcohol percentage: 5.7 %
begin SG: 1053
EBC (kleur): 8
EBU (bitterheid): 15
Water type pH maisch- en spoelwater: 5.4
 
Ingrediënteningrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout 800 g.   3 EBC   
Tarwemout 1.3 kg.   4 EBC   
Caramout (20 EBC) 65 g.   20 EBC   
Tettnang 9 g. 90 min. 5.0 α   
Saaz hop 10 g. 15 min. 3.0 α   
Wyeast 3068 Weihenstephan         
 
Maisch schema44 °C 62 °C 72 °C 78 °C
10 min. 20 min. 20 min. 5 min.

Dit recept heb ik gewijzigd in:
Pilsmout 1000 g.
Tarwemout 1000 g.
Cara-crystal (120 EBC) 65?? g. ipv Caramout (20 EBC)
Golding 4.5 α ipv Tettnang 5.0 α
Saaz hop en gist ongewijzigd.

Wordt dit een lekker (Weizen)biertje??

goom

Is het maischschema niet simpeler te maken? of moet je al die stappen nemen?

Oscar

De 44 ºC stap hoort er wel bij!

goom

Ik bedoel kan het niet met minder stappen?

Oscar

Turlijk kan het wel ! een 1 staps mais kan ook....maar typisch voor dit bier zijn die stappen wel "nodig" denk ik....wat zou jij doen met een Weizen dan ?

goom

Was maar een vraag uit nieuwsgierigheid

Joh

Euh... heb ik met jullie reacties nog geen antwoord op mijn receptwijzigingen gehad:

Dit recept heb ik gewijzigd in:
Pilsmout 1000 g.
Tarwemout 1000 g.
Cara-crystal (120 EBC) 65?? g. ipv Caramout (20 EBC)
Golding 4.5 α ipv Tettnang 5.0 α
Saaz hop en gist ongewijzigd.

Wordt dit een lekker (Weizen)biertje??

Vergelijkbare Topics (7)

35460

Reacties: 2
Gelezen: 1120

44191

Gestart door NC92


Reacties: 14
Gelezen: 1534

7505

Reacties: 93
Gelezen: 33829

25931

Reacties: 16
Gelezen: 4903

42975

Reacties: 21
Gelezen: 2351

4789

Reacties: 47
Gelezen: 16942

24387

Reacties: 5
Gelezen: 2491


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.