Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Omschrijving diacetyl

Gestart door EBC, 13-06-2008 15:02 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Citaat van: William op 14-06-2008  13:52 uDat is het dus niet.
Diacetyl is een gewenste smaak in boter en wordt door bepaalde melkzuurbacterien gevormd. De ranzige smaak ontstaat door oxidatie/splitsing van vetten in de boter en zou in onze termen beter associeren met oude geoxideerde hop (kazig?)

Volgens mij ligt dit ook aan de concentratie. Hoe hoger de concentratie diacetyl des te ranziger de geur. (Dit kun je als je beschikt over diacetyl in een oplossing eenvoudig controleren.)

Maar boterachtig geeft ook de smaak van diacetyl weer. Het ranzige heb je niet nodig.

Als ik mij niet vergis hebben we geen Europese boterberg meer.

Drents Hopbier

Citaat van: EBC op 14-06-2008  11:48 uMijn punt was dat boterbabbelaars bijna helemaal niet naar diacetyl ruiken. Boterachtig vind ik veel beter. En dan vooral met het bijschift dat het om onsmakelijke boter gaat.

In mijn referentie (vertaald uit: Brewing Techniques 1993,  G.J. Fix) wordt het butterscotch, boterachtig en als het sterk is ranzig genoemd.

Hopbier

Vergelijkbare Topics (2)

1119

Gestart door MO


Reacties: 1
Gelezen: 6250

41134

Reacties: 15
Gelezen: 4787


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.