Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Hertog Jan Weizener

Gestart door Herman, 06-05-2008 22:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

RoodeLeeuwVenlo

Zodra ik een professionele brouwerij heb, ga ik de volgende bieren brouwen:
-een zwarte bovengistende pilsener van 8% alcohol ;D
-een bijna kristal helder bockbier van maar 4,5% alcohol :-\
-een Weiss bier zonder tarwe :(
-een blonde stout zonder hop >:D
-etc.

Inderdaad... Als je grote commerciƫle brouwers de types laat bepalen, kun je dit soort kul krijgen. Niet dat ik het snel verwacht, maar dat PINT de marges van een bockbier vast legt, vind ik prima. PINT is er voor de consument en die verwacht bij een bepaalde naam een bepaalde smaak. Die Hertog Jan Weizener lijkt meer op een weizen dan op een witbier. Ik heb ook Duitse weizen bieren geproefd waarin geen vleugje banaan te vinden was. Toch lekker bier, toch een weizen.
In een Rochefort 12 proef ik diverse kruiden, terwijl ze er niet in zitten. (voor zover ik weet) Dit ligt aan de gisting en kan dus ook bij een weizen gebeuren.
De gemiddelde consument proeft het niet dat er kruiden in zitten en ziet de weizener voor een weizen aan. Er is weinig mis mee. In tegenstelling tot het Reinheitsgebot. Daar is veel mis mee. En zeker over de mening en kennis die wij er over hebben.

Oscar

Als je dit bier net inschenkt en je ruikt, dan ruik je meteen iets van citroen of sinaasappelschillen en een licht bitteren en licht fruit-zure geur.
Geen banaantjes te herkennen. Nogmaals een prima en lekker witbier. Oftewel Hertogjan Witbier!
 ;)

Herman

Mmh, jullie hadden beide net het diploma keurmeester gehaald? ;)

Oscar

Ja? Want? En? Dus?  :)

Herman

Niks, maar jullie reacties geven heel mooi een beeld van de verschillen die dus ontstaan bij verschillende keurmeesters. Oftewel, hoe erg zijn keuringen afhankelijk van de keurmeester.

Jacques

Natuurlijk is keuren mensenwerk. Niet voor niets wordt volgorde van de prijswinnaars door meerdere keurmeesters bepaald.

Hopmans

Daarom werkt omkopen nog steeds.
 ;)

RoodeLeeuwVenlo

Tuurlijk werkt omkopen Hopmans,

Mijn bankrekeningnummer is 173819931. Storten mag altijd!

Maar wat ook werkt is welke fles, van welk brouwsel, je op welk moment, onder welke omstandigheden, proeft. Oscar en ik hebben niet samen geproefd.

Geloof nu maar dat een keurmeester er het beste van wil maken. En altijd open staat voor positieve kritiek. Of waar we nog meer voor openstaan; Mensen die naast kritiek geven zich inzetten om wat te verbeteren. Maar het blijft mensen werk. Net als de beslissing of je je bieren wil laten keuren of niet. En hoe zwaar je dat vindt wegen of niet. Allemaal mensen werk. Dus nooit perfect.
Louis


Adrie

Ik heb dit bier gisteren geproefd. In de geur en smaak duidelijk tarwe, maar nauwelijks Weizen-kenmerken als banaan en kruidnagel. Volgens het etiket zit er koriander en sinaasappelschil in, maar die kon ik nauwelijks ontdekken. En dat maakt het bier eigenlijk vlees noch vis: het is geen Weizen en ook geen witbier. Wel een lekker verfrissend bier, maar ik heb liever een echte Weizen.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.