Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 07 B3 Irish Dry Stout Arnoud en Erwin

Gestart door Arnoud en Erwin, 12-06-2007 21:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Arnoud en Erwin

6% vol. alc.
45 EBU
begin SG 1055
eind SG 1012


Voor 10 liter:

7,5 l. water
1,8 kg. pale ale
200 gr. gebrand
10 gr. Target hop
8 gr. EKG hop
6 gr. Hallertau hop
3,5 gr. brouwzouten
0,5 kg. gerstevlokken
#1084 Wyeast Irish Ale

maischschema:
T:   5   10   60   10   -
C:   45  52  65   72   81

6 liter spoelwater


De keurmeesters gaven dit bier:

Visueel: 12 van de 15 punten
Geur: 23 van de 25 punten
Smaak: 23 van de 25 punten
Basissmaak: 9 van de 10 punten
Body: 5 van de 5 punten
Mondgevoel: 5 van de 5 punten
nasmaak: 13 van de 15 punten

Heel mooie stout!

TOTAAL: 90 punten

MO

Kun je iets meer vertellen over de brouwzouten? Welke zouten zijn dit en waar heb je ze gekocht?

Arnoud en Erwin

Hai MO,

De brouwzouten gebruiken wij om het water (zacht in Kampen) harder te maken. Het edele proces ook wel bekend als Burtonizen  :lessmile: Het is een combinatie van Magnesium sulfaat en gips in de verhouding van 1:5. In de bieren proefen wij en de keurmeesters duidelijk een metalige, harde smaak.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.