Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Pils?

Gestart door JeroenCV, 16-02-2007 08:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JeroenCV

Hallo,

Ik wil binnenkort een mooi pils je brouwen met die Heineken gist. Uitgaande van 100% pilsmout, lijkt met wel lekker. Maar hoe bepaal ik welke hop ik kan gebruiken? Ik wil een echt lekker pils brouwen. Wie weet een mooie hop voor een mooi pils?

groet
Jeroen

Johannes

Saaz, Tettnang, Hallertau, en Spalt zijn prima hoppen voor dit doel.

Oscar

Voor een pils inderdaad een laag aphazuur hop gebruiken, dan krijg je iets meer hoparoma, wat wel lekker is voor een pils.



JeroenCV

Ok, dank jullie wel mannen.

oranjeboombiertje

Ik heb ook goede ervaringen met magum in een pils. Deze hop heeft ook veel aroma maar ook veel alfa zuur.

 :degroeten:
Wesley

Herman

Bedenk wel dat je bier (enigszins) naar Heineken gaat smaken, dus of het echt een lekker pils wordt hangt af van het gegeven of je al dan niet graag Heineken drinkt. Zie ook: dit recept. De maizena kun je weglaten...

JeroenCV

Herman; van de smaak ben ik me bewust, een deel van de smaak komt van de gist. Toch is het leuk om er mee te spelen toch?

Herman

Absoluut, is ook mijn ervaring. En zo beroerd als velen beweren is Heineken ook echt niet, ik krijg eerder koppijn van Jupiler. Overigens drink ik liever hoppiger pils, maar dat weten jullie zo langzamerhand denk ik wel.

oranjeboombiertje

Dit is dus een leuk expiriment: Heerlijk Hoppig Heineken  ;D

 :degroeten:
Wesley

MO

Vergeleken met Jupiler en Amstel is Heineken wat mij betreft ook redelijk smaakvol.

Dat Saaz only van Herman lijkt me heel erg lekker. Ik zou zelfs koudhoppen!

JeroenCV

Goed langzaam wordt het tijd om te kijken hoe ik dit met de hop ga doen.

Mijn keuze ligt nu tussen:
volgens berekening 24 IBU
Saaz45 gram 90min
Saaz15 gram 45 min
Saaz15 gram 10 min

En volgens berkening 37 IBU
hallertauer45 gram 90min
hallertauer15 gram 45 min
hallertauer15 gram 10 min

Of zal ik het volgende doen:
volgens berekening 17 IBU
Saaz45 gram 90min
Saaz15 gram 10 min

En volgens berkening 26 IBU
hallertauer45 gram 90min
hallertauer15 gram 10 min

Wat zijn jullie meningen?




Adrie

Wil je een Nederlandse pils, dan zou ik tussen 20 en 25 IBU gaan zitten. Zelf ben ik tegenwoordig voorstander van 75 minuten koken en de eerste hopgifte pas doen na een kwartier. Voor een pils zou ik dan een Saaz hopgift doen bij 60 minuten, bij 30 minuten en bij 10 minuten. Ik zou geen Saaz en Hallertau mengen. De hopsoorten kunnen allebei, maar ik zou denk ik gaan voor de Saaz.

oranjeboombiertje

Voor dit bier zou ik niet boven de 30 IBU gaan want ik dacht ergens gelezen te hebben dat Heineken zelf ook maar 20 IBU is. Saaz wordt ook gebruikt in Pilsner Urquell en dat heeft een enorm lekkere smaak.

 :degroeten:
Wesley

Eduard

Een tipje van mij: wat hallertauer Perle 20 minuten voor kookeinde en netzoveel Saaz bij kookeinde. Met de bitterhop richting de 20-25 IBU sturen en evt. nog nahoppen met Saaz. Eh ja, een beetje gebaseerd op ons pilsrecept wellicht...

Vergelijkbare Topics (7)

27434

Reacties: 7
Gelezen: 6264

689

Reacties: 13
Gelezen: 9449

41527

Reacties: 17
Gelezen: 3013

14542

Gestart door Adrie


Reacties: 57
Gelezen: 22281

24315

Reacties: 34
Gelezen: 16477

11777

Gestart door Gerb


Reacties: 30
Gelezen: 8537


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.