Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Beluchten

Gestart door papa, 21-01-2002 23:09 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Hopmans

Hoi EBC,

CiteerAls je suiker in je recept opneemt (een goede brouwer doet dat bij bieren boven de 1070)

Wacht effies,
Dit is een uit de kast lokkende uitspraak hier. Dat weet je hè EBC?   >:D
Het is dat ik nu reageer, anders had ik er 50 Euri op durven zetten dat MO dat had gedaan.

Kan je nog iets meer vertellen hierover?
Wat is de reden voor het toevoegen van suiker boven 1070?
Te dik beslag anders? of?

 :degroeten:

MO

Inderdaad Hoppie, mijn haren rezen ten berge bij die uitspraak. Je moet natuurlijk helemaal zelf weten hoeveel suiker je in welke stort gebruikt. Ik ben zelf dol op volmout (die smaak! dat aroma!) maar het staat wat mij betreft eenieder vrij om een blondje van 6% te brouwen met 5% suiker voor de doordrinkbaarheid. EBC is nogal dol op boude stellingen (ik ook hoor)

Henk oet Paiz

Citaat van: MO op 20-05-2005  09:28 uIk ben zelf dol op volmout (die smaak! dat aroma!) maar het staat wat mij betreft eenieder vrij om een blondje van 6% te brouwen met 5% suiker voor de doordrinkbaarheid.

Hoi Martin,

Volgens mij is het nog niet zolang geleden (nou ja, zo'n 2 jaar) dat je mij adviseerde om in een blond bier toch zeker suiker toe te voegen:

Citaat van: MO op 28-08-2003  09:00 uOh ja, en nog iets. Walsh kan zeggen wat-i wil, maar ik ben het met Jacques eens dat vele, vele Belgische brouwers aanzienlijke hoeveelheden suiker gebruiken. Dat is ook erg goed voor de doordrinkbaarheid. Die Duitse volmout jongens, ze zijn heerlijk, maar je wordt er wel vol van. Kortom, zou je ook geen 10% suiker gebruiken, en dan maar wat minder mout (of meer bier brouwen)?

Hoe moet ik dit zien, voortschrijdend inzicht? ;)

Groeten,

Henk  :proost2:

MO

Inderdaad, voortschrijdend inzicht. Ondanks dat ik tegen EBC probeer in te gaan, gebruik ik eigenlijk nooit meer suiker in eigen recepten. Bij een kloontje gaan ze er nog wel in. Op het moment dat ik dit schrijf, komt het in me op om een volmout Westmalle tripel te brouwen, met 25% meer hop of zo. Dat zou lekker zijn.
Vroeger vond ik doordrinkbaarheid belangrijk. Ik word ouder, ik ga meer genieten, nu vind ik een volle perfecte smaak en aroma essentieel.

EBC

Ah MO je wordt ouder, je smaakpapillen zijn al aan het afsterven!  :nut:
Ik geloof wel dat het me weer gelukt is om vandaag een boeiende dag te maken! En dat op die mooie datum 20052005, die vergeten jullie niet meer.

Zonder gekheid. Natuurlijk mag je brouwen zoals je wil. Dat is het mooie van onze hobby.

Een belangrijke eigenschap van bieren met suikergift is dat ze verder uitgisten. Dat is toch één van de meest voorkomende problemen waar thuisbrouwers mee te kampen hebben, het eind SG?

Een volle moutsmaak krijg je ook met suikergift.Herman

Ronnie Baert heeft hier ook een leuk artikel over geschreven, dat ken je zeker EBC?

Jacques

Citaat van: MO op 20-05-2005  10:50 uInderdaad, voortschrijden inzicht. Ondanks dat ik tegen EBC probeer in te gaan, gebruik ik eigenlijk nooit meer suiker in eigen recepten. Bij een kloontje gaan ze er nog wel in. Op het moment dat ik dit schrijf, komt het in me op om een volmout Westmalle tripel te brouwen, met 25% meer hop of zo. Dat zou lekker zijn.
Vroeger vond ik doordrinkbaarheid belangrijk. Ik word ouder, ik ga meer genieten, nu vind ik een volle perfecte smaak en aroma essentieel.

Zo heb je dus verschillende ontwikkelingen.
Toen ik pas begon met brouwen moest ik niets hebben van suikertoevoegingen. Ik geloofde toen nog in het Reinheitsgebot.  Ondertussen weet ik wel beter.
Met toegevoegde suiker is niets mis. In heel wat Belgische commerciële bieren gaat suiker, soms in hele grote hoeveelheden. Ook bij de hooggewaardeerde trappistenbieren. Waarom zouden wij hobbybrouwers roomser zijn dan de Duitse paus?

Van bieren die snel verzadigen door hun zeer volle smaak ben ik niet zo'n liefhebber (ben ik overigens wel geweest).

Vergelijkbare Topics (7)

9513

Reacties: 102
Gelezen: 34567

7559

Reacties: 33
Gelezen: 9274

1319

Reacties: 16
Gelezen: 14264

29708

Reacties: 11
Gelezen: 4425

12726

Reacties: 29
Gelezen: 8797

11085

Gestart door Turin


Reacties: 29
Gelezen: 11727


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.