Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Lallemand Lalbrew Farmhouse

Gestart door Markie Mark, 15-07-2021 20:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Markie Mark

Voor de geïnteresseerden die het nog niet gezien hadden is er nu van Lallemand de farmhouse hybrid gist voor saisons beschikbaar zonder dat het een var. diastaticus betreft.

Volgens informatie van Lallemand zelf:
LALBREW FARMHOUSE™
LalBrew Farmhouse™ is a non-diastatic hybrid that has been selected to make saison-style and farmhouse style beers. This product is the result of the research and development work of Renaissance Yeast in Vancouver BC, Canada. LalBrew Farmhouse™ was selected using the most advanced breeding techniques. The Renaissance research team used classical and non-GMO methods to remove the STA1 gene, responsible for the diastatic activity of Saison yeasts. Care was taken to retain normal brewing sugar utilization to produce dry saisons. Additionally, the patented technology from University of California Davis (USA) ensures that the strain will not produce sulfurous favors, therefore enhancing the saison yeast aroma characteristics.

https://www.lallemandbrewing.com/en/united-states/product-details/lalbrew-farmhouse/



Kramer

Lijkt me interessant om wat meer mogelijkheden te hebben voor saison gisten. Zeker met de warmere jaren die er gaan komen. ;) Ze hebben een webinar over het product gehouden welke je op youtube kan vinden:


GvB84

Ter informatie:
Ik heb twee weken geleden een bier gebrouwen met deze gist.
Met 5,6% suiker in de stort kom ik op een vergistingsgraad van 82%.
1.053 naar 1.010.

thepsych

Heb er een tijdje geleden een saiason mee vergist, start sg was1056, eind sg was 1009 dus SVG was 83%
Is  op 25 graden vergist. Voor het eerst heel duidelijk kruidnagel in geproefd, als ie koud is. Als het bier wat minder koud is een lekker fruitige smaak. Ga ik zeker nog eens mee brouwen.

JanDeGraaff

Citaat van: thepsych op 15-11-2021  23:27 uHeb er een tijdje geleden een saiason mee vergist, start sg was1056, eind sg was 1009 dus SVG was 83%
Is  op 25 graden vergist. Voor het eerst heel duidelijk kruidnagel in geproefd, als ie koud is. Als het bier wat minder koud is een lekker fruitige smaak. Ga ik zeker nog eens mee brouwen.
Uit interesse: Hoe lang duurde de vergisting ongeveer? Als ik de data van Lallemand kan geloven zou een typische vergisting op circa 25ºC een dag of vier kosten. Is dat ook jouw ervaring?

GvB84

Citaat van: JanDeGraaff op 16-11-2021  12:42 uUit interesse: Hoe lang duurde de vergisting ongeveer? Als ik de data van Lallemand kan geloven zou een typische vergisting op circa 25ºC een dag of vier kosten. Is dat ook jouw ervaring?

Bij mij duurde het op 23 graden ca. 5 dagen.

thepsych

10 augustus begonnen met een sg van 1057 en vergistingstemp van 24 graden. 15 augustus zat ik op 1011. Heb nog even gewacht maar geen verandering meer. Is een lekker milde saison geworden waar ik als het koud is goede kruidnagel proef maar bij een iets hogere temp de fruittonen ruik en proef.

Markie Mark

Nu ook zelf deze gist eens geprobeerd in een Saison. Het bracht mijn standaard Saisonrecept slechts van 1050 terug naar 1011 met een SVG van 78%. Recept met 5% suiker in de moutstort en begonnen op 20°C vervolgens een vrije vlucht laten nemen tot 25°C en daarop vastgehouden. 01-07-2022 gebrouwen en 18-07-2022 gebotteld. Dus ik ben benieuwd hoe de smaakervaring gaat zijn. De andere Saisongisten die ik gebruikt heb waren wel Var. Diastaticus en gingen tot de 1000 of net eronder door nl.

biking rebel

Kan iemand wat vertellen of deze gist veel/weinig schuimt?

GvB84

Citaat van: biking rebel op 15-09-2022  15:40 uKan iemand wat vertellen of deze gist veel/weinig schuimt?

Bij mij was er niet veel schuimvorming

Markie Mark

Citaat van: biking rebel op 15-09-2022  15:40 uKan iemand wat vertellen of deze gist veel/weinig schuimt?
Bij mij ook weinig schuimvorming tijdens het vergisten. Ik had weinig kopruimte vrijgelaten en dat leverde geen problemen op.

Markie Mark

Citaat van: Markie Mark op 19-07-2022  11:34 uNu ook zelf deze gist eens geprobeerd in een Saison. Het bracht mijn standaard Saisonrecept slechts van 1050 terug naar 1011 met een SVG van 78%. Recept met 5% suiker in de moutstort en begonnen op 20°C vervolgens een vrije vlucht laten nemen tot 25°C en daarop vastgehouden. 01-07-2022 gebrouwen en 18-07-2022 gebotteld. Dus ik ben benieuwd hoe de smaakervaring gaat zijn. De andere Saisongisten die ik gebruikt heb waren wel Var. Diastaticus en gingen tot de 1000 of net eronder door nl.
Ik heb het Saisonbier nu een tijd op de fles (botteldag 18-07-2022) en gevolgd in de tijd maar ben weinig onder de indruk van deze gist. Het is een prima zomers bier geworden met 5,6% alcohol maar ik heb niet die kenmerkende peper en spicyness geproefd die ik bijvoorbeeld met Belle Saison wel heb. Ook de bubblegum miste ik bij deze gist. En natuurlijk stopte de Farmhouse Hybrid Saison bij 1011 en is het niet zo droog als de Var. Diastaticus Saisongisten die ik hiervoor gebruikt heb. Ik denk daarom dat de allround moutstort en de mooie hoppen (Styrian Goldings, Mandarina Bavaria en Azacca) dit bier flink hebben opgehaald en ik de volgende Saison gewoon weer teruggrijp naar Belle Saison, MJ M29 of eens de BE-134 probeer.

Vergelijkbare Topics (7)

26497

Reacties: 117
Gelezen: 60589

41605

Reacties: 79
Gelezen: 12601

39799

Reacties: 22
Gelezen: 4683

44302

Reacties: 8
Gelezen: 1190

40307

Reacties: 121
Gelezen: 29801


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.