Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vergistingsgraad te laag met WLP644 (laag alcoholisch bier)

Gestart door joe7292, 20-05-2021 20:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

joe7292

Ik ben momenteel bezig met een laagalcohol biertje.

Gegevens:

70% pilsmout
18% havervlokken
12% gerstevlokken.

Lemon drop hop in de whirlpool en koudhop.

Begin SG : 1034
Verwacht eind SG 1004

60 minuten gemaischt op 66,7
mash out op 76,7 10 minuten.

Gist: WLP644

Nu staat het bier al ruim een week op 1014 (gemeten met de hydrometer)
Dit is slechts 58% vergistingsgraad. de WLP644 zou ruim 85% moeten kunnen halen.
Mijn vergistingskast is momenteel defect en heb hem op kamertemperatuur moeten vergisten. Hierbij is de temperatuur 's nachts rond de 15 graden en overdag rond de 20.

Mijn vraag is denken jullie dat ik te maken heb met een vergisting die gestokt is of zouden er teveel onvergistbare suikers in het bier zitten. De brouwketel deed er ongeveer 13 minuten over om op de mash out temperatuur te komen.

Jacques

De WLP644 is een Saccharomyces "bruxellensis" gist.
De vergisting met deze gist kan een hele tijd duren.

Door de temperatuur te verhogen bevorder je het goed uitgisten van je bier.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.