Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Alternatief voor No. 4 invert

Gestart door MaartenM, 18-01-2021 20:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MaartenM

Hoi allemaal,

Ik wil binnenkort (als ik weer lege kratten heb  ;) ) de 1915 Courage double stout uit "let's brew" brouwen. Die vraagt om no. 4 invertsuiker. Nu weet ik van het forum dat invertsuiker niet nodig is, en om het zelf te maken moet je suiker  volgens datzelfde boek 4-5 uur verhitten. Nu had ik nog even aan de pan in de oven zetten, maar ik vond online al dat dat niet werkt. Nu weet ik leukere dingen te doen met mijn tijd, dus ik zoek alternatieven. Hij zou pp 275-325 srm moeten zitten, wat neerkomt op ongeveer 600 ebc. Nu zit je met kandijsuiker tot max. 350 ebc en met kandijsiroop op dan wel ongeveer 250 ebc of 1900 ebc.

Ik vond verder iets dat heet "candi Syrup D-240 premium dark" maar vind 7-9 euro voor 450 g aan de prijs...

Molasses kom ik waarden van 200-1800 ebc voor tegen...

Heeft iemand dit al eens vervangen?

Groeten
Maarten

seed7

Citaat van: MaartenM op 18-01-2021  20:42 uMolasses kom ik waarden van 200-1800 ebc voor tegen...



In ieder geval geen molasse nemen. Dat is heel erg mineraalrijk en smaakt niet goed.

Ingo

MaartenM

Nou na 4,5 uur pruttelen is hij klaar:


tdp

Goed bezig! Toch veel leuker dan gekochte siropen?! 😉

MaartenM

Mwa, hij was heel rustig tot 105 ºC en toen ging ik even weg... Toen ik terug kwam was hij de pan uit geschuimd 🙄 nu hopen dat het wat wor(d)t in het bier

jazon1963

Citaat van: MaartenM op 28-02-2021  12:48 uMwa, hij was heel rustig tot 105 ºC en toen ging ik even weg... Toen ik terug kwam was hij de pan uit geschuimd 🙄 nu hopen dat het wat wor(d)t in het bier

Maar misschien stomme vraag, maar wat heb je nu gemaakt?

MaartenM

Geen stomme vraag hoor: een donkere stroop (veel kleur) zonder al te veel bitterheid. In theorie is hij ook makkelijker vergistbaar, maar dat lijkt ontkracht (zie zoekterm "invert suiker" op het forum)

Heuvinger brouwerij

Nu wil ik graag weten hoe je die No. 4 invertsuiker gemaakt hebt?

chthon

Citaat van: MaartenM op 03-03-2021  08:57 uGeen stomme vraag hoor: een donkere stroop (veel kleur) zonder al te veel bitterheid. In theorie is hij ook makkelijker vergistbaar, maar dat lijkt ontkracht (zie zoekterm "invert suiker" op het forum)
Toch moet er een reden zijn waarom de Engelse brouwerijen zelf hun invertsuiker maakten of kochten (zoeken bij Shut up about Barclay-Perkins), als het geen verschil maakt met kristalsuiker.

MaartenM

Tja, wat ik op internet gevonden heb is dat het voor vergisting niet uitmaakt maar een honingachtige smaak geeft en bij de donkere varianten kleur. Maken is naast in het boek hier beschreven: https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=31756.0

seed7

http://web.archive.org/web/20190316210226/http://www.unholymess.com/blog/beer-brewing-info/making-brewers-invert

Ingo

jazon1963

Citaat van: MaartenM op 03-03-2021  08:57 uGeen stomme vraag hoor: een donkere stroop (veel kleur) zonder al te veel bitterheid. In theorie is hij ook makkelijker vergistbaar, maar dat lijkt ontkracht (zie zoekterm "invert suiker" op het forum)

Dank je wel!

Snelbier

Beetje offtopic: De memoires van Adrie Otte http://wittepaard.roodetoren.nl/index.php/artikelen/25-kandijsiroop-maken
moet er natuurlijk bij voor de 'doe-het-zelverts'..
Verplicht leesvoer als je zelf siroop gaat maken.   Proost, Snelbier.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.