Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Verjus: sap van onrijpe druiven

Gestart door CS, 06-09-2019 10:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CS

Een vraagje, is er iemand die al ooit eens iets geprobeerd heeft om bier te brouwen met verjus?
Het is het sap van onrijpe druiven. De geur is zeer fruitig de smaak echter zeer zuur.

Wanneer tijdens het brouwproces wordt dit best toegevoegd? Nagisting? En wat zou de verhouding moeten zijn.
Blijkbaar bestaan er reeds commerciële bieren die eveneens gebruik maken van verjus.

Mocht iemand meer weten, ik hoor het graag.

mvg,
CS




beermenke

Gewoon proberen,
Brouwsel maken, einde gisting 5 of 10 liter apart nemen en daar dan het sap toevoegen
Ik zou 2 x 5 liter aftappen en 1 x 10 % en 1 x 20% toevoegen of naar je eigen keuze
Eigen ervaring zegt meer dan 10 adviezen dus gewoon proberen

dePol

Zou je dat niet beter vóór de vergisting toevoegen?

Volgens deze site ( https://www.myfitnesspal.com/food/calories/verjuice-198993722 ) zit er 3 gr suiker in hun flesje van 30 ml.  Omgerekend is dat 100 g per liter.

Dat is heel wat suiker, dus die moet vergist worden.   Je moet die dus eigenlijk mee rekenen als brouwsuiker en opletten dat je geen wijn maakt in plaats van bier.

:)  Pol

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.