Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eerste Bier in nieuwe huis

Gestart door Jeroen - Soest, 04-02-2006 21:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jeroen - Soest

Zojuist het bier overgeheveld. S.g. keurig gezakt naar 1012. Bier is nog behoorlijk troebel, smaak heel redelijk, misschien een beetje dun.

Wel ongeveer een liter teveel :-[ zonde!

Gr.
Jeroen  ;)


Jeroen - Soest

Gisteren gebotteld, eind s.g. 1008.

Bier lijkt vrij droog, maar geeft toch een goed mondgevoel, zeker niet te dun. Door redelijk koele lagering zat er vrij veel koolzuur al in het bier opgelost wat het bottelen niet makkelijker maakte (schuimvorming).

Helaas 1 flesje omgegooid bij het sluiten en van 1 flesje een scherf afgestoten, zonde hoor!

Al met al toch een veelbelovend biertje, staat nu in de kamer voor de nagisting. Ben benieuwd, nog een paar weekjes geduld.

Gr.
Jeroen  ;)

Edgar

Citaat van: Jeroen - Soest op 03-04-2006  16:28 uGisteren gebotteld, eind s.g. 1008.
Door redelijk koele lagering zat er vrij veel koolzuur al in het bier opgelost wat het bottelen niet makkelijker maakte (schuimvorming).

Het is een bekend probleem, dat enigszins te ondervangen is door het bier voor bottelen nog eens te koelen en vlot te werken. Het gas komt immers uit oplossing vooral door het stijgen van de temperatuur en door de wervelingen. Brandschone flesjes helpt ook (naspoelen met zacht water; omgekeerd uitlekken). Kalkkristallen op de bodem werken als nucleatiekernen op het oververzadigd (want warmer geworden) bier.

Jeroen - Soest

Uiteindelijk ging het wel door het bier heel langzaam te laten stromen. Sommige flesjes stroomden wel over, maar goed, nadat ze gesloten waren heb ik ze nog eens afgespoeld en verder geen probleem. Gelukkig was het maar 10 liter!

Gr.
Jeroen  ;)

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.