Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Stoppen van gistproces

Gestart door Pirre, 03-01-2006 20:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Pirre

Hallo,

Ik ben net geregistreerd op het forum en heb al een vraag. Mijn schoonbroer en ik zijn begonnen met het brouwen van bier. Als eerste hebben we een starterspakket gebrouwen (Beverius Gold). Hierin is de gerst, hop en gist afgewogen.
Het bier heeft maar een tweetal dagen gegist. Daarna is het stil gevallen. De einddichtheid is 1030. Het bier heeft momenteel 4,5% alcohol. Normaal moet dit 7% worden. Als je het bier proeft, proef je duidelijk het gist.
Wat kan ik doen om de gisting terug te starten??

Alvast bedankt.

Celocelava

Pirre,

Je zult toch wat meer moeten vertellen:

Heb je belucht na het koelen?
Wat is de temperatuur waarop de vergisting plaatsvindt?
Wat was het start SG voor vergisting?

Er zijn wel een aantal oplossingen die je op voorhand kunt noemen:

Tijdelijk de temperatuur verhogen (bv bij de kachel zetten).
Suiker opgelost in gekookt water toevoegen (bv 5g per liter) de suiker is gemakkelijker te vergisten waardoor het gistingsporces weer op gang komt.
Zoeken op het forum, dit is niet iets wat zelden voorkomt en dus heeft iedereen wel een oplossing bedacht.

Peerrr


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.