Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Smaak van gistresidu

Gestart door JBL, 23-02-2017 11:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JBL

Wie heeft er weleens gistresidu geproefd? Is dat zurig?

Ik vraag dit omdat ik een slokje van een testbatch nam waar behoorlijk wat residu in dreef (laatste beetje uit de vergistingsfles).
Bij het aflikken van mijn SG-meter proefde ik geen zuur, maar een mooie droge smaak. Het beetje wat ik overhield was echter behoorlijk zuur.  :o
Het meest heldere zit al in een gedopte fles die ik liever niet meer wil openmaken.
Het gist wat ik heb gebruikt is Fermentis Safbrew Belgian Abbaye (BE-256).
Vergistingsgraad was 83% (met een behoorlijk dosis suiker in de stort).

JBL


Jacques

Citaat van: JBL op 23-02-2017  11:20 uWie heeft er weleens gistresidu geproefd? Is dat zurig?

Nee, niet zurig.
Gist neemt bitterstoffen op. Daarom is gist vrij bitter.
Daarnaast kan gist een drogend mondgevoel geven.

Een zure smaak kan op een infectie duiden. Maar weet ook dat bitterheid wel eens verward wordt met zurigheid.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.