Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Weizen in de Braumeister, eerste brouwsel, hulp gevraagd

Gestart door MrJeJo, 26-05-2016 20:06 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MrJeJo

Allen,

Ik heb deze week mijn 20 liter Braumeister ontvangen en die wil ik eens uitproberen met een Weizen. Ik heb mezelf flink ingelezen in het brouwproces. Ook ben ik aan de slag gegaan met BrouwHulp, hierin heb ik zo goed mogelijk een profiel aangemaakt voor de Braumeister. Uit wat boeken en websites heb ik een recept en maischschema samengesteld, graag jullie mening. Ik hoop een enigszins zoete Weizen te creëren.

Begin SG: 1.050
Eind SG: 1.012
Alc: 4,9 vol.%
Bitterheid: 15 IBU
Kleur: 8 EBC
Brouwzaalrendement: 78%

25,0 liter maischwater
2,6 liter spoelwater (nagelang nodig is om op 1.050 te komen)

10 min @ 42°C (vanwege tarwemout)
15 min @ 62°C (aan de korte kant, vanwege zoetheid)
45 min @ 72°C (aan de langere kant, vanwege zoetheid)
5 min @ 78°C (uitmaischen vanwege betere spoelbaarheid)

2,562 kg WhiteSwaen tarwemout (54%)
2,184 kg Swaen pilsmout (46%)

Totaal 60 min koken
27,8 gr Hallertau Hersbrucker    pellets (2,3%) 60 min koken voor 9,6 IBU
11,2 gr Saaz pellets (3,4%) 60 min koken voor 5,7 IBU
theelepel Iers mos, 15 min meekoken

Volume na koken: 22 liter
Volume in gistvat: 20 liter

2 pakken Wyeast Labs 3068 Weihenstephan Weizen

Vergisting op 22°C (kamertemp., nog geen vergistingskast)


Is dit wat? Schieten maar...

bert braadslee


MrJeJo

Citaat van: bert braadslee op 26-05-2016  20:09 uVanwaar het Ierse mos?

Ter bevordering van het uitvlokken van eiwitten.

Markiej87

Citaat van: MrJeJo op 26-05-2016  20:13 uTer bevordering van het uitvlokken van eiwitten.
Ik zou dat Iers mos lekker weg laten. Een weizen hoort een beetje troebel te zijn :)

MrJeJo

Citaat van: Markiej87 op 26-05-2016  20:16 uIk zou dat Iers mos lekker weg laten. Een weizen hoort een beetje troebel te zijn :)

Dat is inderdaad een goed punt.

bert braadslee

Citaat van: Markiej87 op 26-05-2016  20:16 uIk zou dat Iers mos lekker weg laten. Een weizen hoort een beetje troebel te zijn :)

Dank je Markiej, voor het inkoppen.
 ;)


Markiej87

Citaat van: bert braadslee op 26-05-2016  20:21 uDank je Markiej, voor het inkoppen.
 ;)
Graag gedaan braadslee, ouwe dibbes  :D
Bedankt voor de fantastische voorzet :P :biersmile:

Vergelijkbare Topics (7)

27155

Gestart door RoyDeGroot


Reacties: 23
Gelezen: 8572

8772

Reacties: 31
Gelezen: 24062

20599

Reacties: 16
Gelezen: 4780

30584

Gestart door Bas Gia


Reacties: 5
Gelezen: 2103


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.