Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Pilsmout versus Pale mout

Gestart door de badkamer, 21-02-2016 13:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

de badkamer

Beste mensen,

Ik wil graag een IPA (achtig) bier brouwen. Nu heb ik nog 10 kilo pilsmout liggen en wil dit graag eerst gebruiken. Mijn vraag is:
Zit er een groot verschil in smaak tussen pilsmout en pale mout en hoeveel % caramout moet ik ongeveer toevoegen om een goed resultaat te krijgen?

Mvg

Jamie

Oscar

Reken het ff door met brouwsoftware. Gewoon 5% cara120 erbij of wat munchener. :brouwen:  Maak het jezelf niet te moeilijk qua mout kun je nooit fout zitten met een IPA  :brouwen:

Dund

Ik brouw mijn ipa's eigenlijk altijd met voornamelijk pilsmout. Ik houdt zelf van lichte ipa's met extreem veel aroma.

Voor 60 liter bier van circa 6%

12 kilo pils
3 kilo pale
1 kilo munich

Dan zit ik op 15 EBC

Bitterheid houd ik zo op de 75 ibu ongeveer met koudhop en alles erin zo'n 7 ons hop totaal (heeeerlijk)

Daarbij bevalt me de 1272 gist het beste.

Vergelijkbare Topics (7)

16500

Reacties: 30
Gelezen: 16078

41069

Reacties: 33
Gelezen: 5521

25851

Reacties: 15
Gelezen: 4746

30349

Reacties: 13
Gelezen: 4377

04-01-2016 22:25 u
door homoeccentricus
7519

Reacties: 20
Gelezen: 8568

29267

Reacties: 5
Gelezen: 2382


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.