Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


26-11-05 Bokbier Open Nederlands Kampioenschap

Gestart door Johannes, 08-07-2005 21:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannes

He Bas,

Omdat je de laatste tijd niet echt aktief was op het forum dacht ik dat je de roerstok aan de wilgen had gehangen. Wat leuk dat een forummer heeft gewonnen!

Van Harte Gefeliciteerd!  :elifant: De jury was uitermate te spreken over jullie inzending het zegt ook wel wat als je boven een ouwe rot als Theo van der Voorde eindigt, nogmaals van Harte!

:degroeten:

Johannes

Herman

Bas,

Van harte gefeliciteerd! Schitterend resultaat!

Herman

SiriS

Bas,

Gefeliciteerd met het winnen van het Bockbier Open Nederlands Kampioenschap.

Groet, SiriS

MO

gefeliciteerd. ben heeel benieuwd naar je recept. Was je zelf ook heel tevreden over het bier. Was het een echt commercieel bokbier?

Adrie

Ha Bas,

Hartelijk gefeliciteerd met dit schitterende resultaat! Hopelijk is dit een stimulans om weer voluit met bierbrouwen door te gaan. Ook ik ben heel benieuwd naar het recept, want bokken brouwen gaat de Vier Broeders blijkbaar slecht af. Wat zijn jouw proefervaringen met dit bier? Kortom: info, info, info.

Bas

Ik wacht trouwens de officiele uitslag op de BONK en BKG websites nog even af, ik ben op Peter Van de Hurk's commentaar bij zijn fotoreportage afgegaan.

We hadden het bier bijna niet ingestuurd. Maar omdat dit soort evenementen toch een simpele manier van nuttige feedback op je brouwsels te krijgen is heb ik toch de moeite genomen om het in te schrijven. Wij waren er eerst namelijk niet erg tevreden over, ik had eerder dit jaar ook een dubbelbock gemaakt en die op de ONK ingestuurd (een mooie 77 punten). En ik vond deze in vergelijking met de vorige wat toch minder / saai. Maar ik heb gemerkt dat de smaak de laatste 2 weken opeens behoorlijk is bijgetrokken, dus ik heb er toch geen spijt van het insturen gekregen (zeker nu niet). Gisteren nog eentje opengetrokken, en ik vond het genieten.

Wat betreft het bier zal ik een mooi verslag maken inclusief recept (dat wil ik jullie niet onthouden). Ik wacht wel het keuringformulieer even af.

Maar ik kan wel alvast vertellen dat het om een restantjes-bier gaat, namelijk gebrouwen om de voorraad oude mout en oude hop weg te werken. Verder verliep de vergisting catastrofaal explosief (ben uren bezig geweest om mijn kelderkast weer schoon te krijgen, de dop (met blow-off!) is een paar uur na het brouwen gewoon van mijn gistfles afgelanceerd (ik vond het geheel meters verder terug). Ik heb wel vaker explosieve vergistingen gehad, allen door over-pitching, en het zijn uiteindelijk stuk voor stuk mijn beste bieren geworden. Ik herken een patroon... over-pitching .... hmmm ....

Ik had nooit het doel om een commercieel bier na te brouwen, simpelweg omdat ik nog nooit een commerciele dubbelbock heb geproefd ( :o ). Wat ik wel al een jaartje geleden heb geproefd was een heerlijke dubbelbock van SiriS (sommigen van jullie zullen hem toen ook hebben geproefd), en zoiets wilde ik gewoon ook kunnen maken. Het recept is ook een aangepast (restantjes) variant van SiriS' recept geworden, met een wat andere mout - en hop-variatie. Voor het gist moet ik trouwens ook SiriS bedanken (Nothingham),

... dus bij deze: Peter (SiriS), heel erg bedankt!

En inderdaad, hopelijk is dit een stimulans om weer wat meer brouw-activiteit te tonen (was erg summier de laatste tijd, schaam me er wel wat voor). I feel motivated!

Grt, Bas H.

MO

hee, dat is leuk nieuws: een Nottingham bier in de prijzen! terwijl een aantal mensen hier op het forum, incl mijzelf, er nogal wat kritiek op heeft.

Adrie

Overpitching van Nottingham... is het dan geen droog bier geworden?

Johannes

CiteerEn inderdaad, hopelijk is dit een stimulans om weer wat meer brouw-activiteit te tonen (was erg summier de laatste tijd, schaam me er wel wat voor).

Nergens voor schamen iedere brouwer heeft wel eens een dipje, (ok iedereen behalve martin  ;) )

CiteerI feel motivated!

Go Bas Go!  ;D

:degroeten:

Johannes

ps grappig dat een 'restjesbier' de eerste prijs wint.

Johannes

Citaat van: MO op 02-12-2005  10:49 uhee, dat is leuk nieuws: een Nottingham bier in de prijzen! terwijl een aantal mensen hier op het forum, incl mijzelf, er nogal wat kritiek op heeft.

wat mij betreft voornamelijk bij blonde bieren...

Bas

Inderdaad droog, maar net niet te. Komt waaschijnlijk doordat het toch een bijna volmout bier is geweest (ik kan me herinneren dat ook zo'n 0,5 kg lichte moutextract zijn weg richting de ketel heeft gevonden: de koelkast moest leeg). Zal van het weekeinde het recept er weer eens bijpakken.

Van mij hoor je trouwens geen kritiek over Nothinham, ik vind het een prachtig gist (vergist erg clean, prima om ondergisters mee na te bootsen), gaat lekker door, en ik hoef niet te beluchten (gewoon 2 zakjes op 25 liter). Had vorig jaar nog wel eens een zuurtje in mijn bier, we hebben gegokt dat dat door het beluchten kwam (het hield in ieder geval op nadat we gestopt zijn te beluchten).

Grt, Bas H.

Hopmans

Nothingham moet je van houden (moi s-33), maar al met al doet het korreltje het zo slecht nog niet.
Dat blijkt maar weer.
De ONK winaar is ook middels korrelgist meen ik.

Korrelgist  :duimop:


 :degroeten:

Herman

Nottingham icm een donker bier heeft mij ook al mooi bier opgeleverd, ik denk dat de kritiek zich enkel toespitst op de combi met blond bier.

Drents Hopbier

Citaat van: Bas op 02-12-2005  10:42 uIk wacht trouwens de officiele uitslag op de BONK en BKG websites nog even af
Is de uitslag al ergens (anders) bekend gemaakt?

Hans Hans

Oscar

Raar dat deze nog niet op internet staat, Voor het onk2005 heb ik een stukje software gemaakt om voor een dergelijke keuring de resultaten te verwerken (Bierkeuring versie 2.41) en deze hebben ze volgens mij gebruikt (gezien de etiketten op de flesjes). Vanuit dit programma kun je met een druk op de knop de gegevens als Html-bestand exporteren en dirtect op internet plaatsen...dus dat kost bijna geen moeite en tijd.....

Groeten en gezondheid
Oscar   :beersmiley:

Bas

Net het keuringformulier binnengehad. 84 punten was voldoende om de titel binnen te halen.

Citaat van: Adrie op 02-12-2005  10:51 uOverpitching van Nottingham... is het dan geen droog bier geworden?
Dus niet, 2 punten aftrek voor de basissmaalk ("afwijkend van soort"): te zoetig.

Grt, Bas H.

MO

Bas, je houdt ons wel erg in spanning voor wat betreft het recept...

Bas

MO, A3 en anderen,

ik heb het recept gepost. Het is hier te vinden.

Grt, Bas H.

Bas

Ik zie dat de site van de BONK de uitslagen vermeldt, zie hier. Er waren 33 uitzendingen (6 in de C klasse, 27 in de D klasse).

En nu houd ik er over op...

Grt, Bas H.

Hopmans

Ha Ha Ha,       ;D

Give me the 5 Adrie  :proost2:

We staan op de laatste plaats  samenvol   :'(     :biersmile:   :proost:   :lekkerbier:

 :degroeten:

Drents Hopbier

Citaat van: Hoppie op 09-12-2005  20:40 uHa Ha Ha, 
Eigenlijk om te huilen toch? :huilen: (kan ik makkelijk zeggen, want ik heb niet ingezonden)

Hans Hans

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.