Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eerste IPA

Gestart door hobbybob, 30-05-2014 21:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hobbybob

Vandaag een Punk Ipa gehad en vond um errug smakelijk vandaar:

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptSkepnet Punk Ipa
Kenmerk
Brouwdatum28-6-2014
BiertypePale Ale/Strong Bitter
Aantal liters28
Gewenst begin SG1056 (6,1 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement78,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater39,3 liter
Maischdikte4,0 l/kg
Maischwater27,4 liter
Spoelwater13,2 liter
Kooktijd60 minuten
Berekende kleur9 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid40 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pale ale mout (Maris Otter)100,0 %6839 gr4 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Chinook14,0 %14 gr60 minuten16 EBU
Ahtanum6,3 %28 gr15 minuten7 EBU
Nelson Sauvin13,0 %14 gr15 minuten7 EBU
Simcoe14,0 %14 gr10 minuten6 EBU
Chinook14,0 %14 gr1 minuten1 EBU
Nelson Sauvin13,0 %14 gr1 minuten1 EBU
Simcoe14,0 %14 gr1 minuten1 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortFermentis Safale US 05
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter0 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
267°C60 minuten4,0 l/kg

Gist ben ik nog niet uit zal wel een Wyeast worden


Sjaak_Deventer

Recept ziet er prima uit voor een 'slappe' IPA. IPA's mogen best wel wat hoger in IBU zitten. Dit is een wat bittere blonde.. Zou meer aromahop aan het einde doen.
Bijvoorbeeld 30 g van elk!

hobbybob

Klopt ik wil eigenlijk zo rond de 45 EBU uitkomen de Ahtanum wordt moeilijk zie ik al (wordt waarschijnlijk Amarillo )


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptSkepnet Punk Ipa
Kenmerk
Brouwdatum28-6-2014
BiertypePale Ale/Strong Bitter
Aantal liters28
Gewenst begin SG1056 (6,1 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement78,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater39,7 liter
Maischdikte4,0 l/kg
Maischwater27,4 liter
Spoelwater13,2 liter
Kooktijd60 minuten
Berekende kleur9 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid45 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pale ale mout (Maris Otter)100,0 %6839 gr4 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Chinook14,0 %14 gr60 minuten16 EBU
Nelson Sauvin13,0 %14 gr15 minuten8 EBU
Simcoe14,0 %14 gr10 minuten6 EBU
Amarillo11,0 %15 gr60 minuten14 EBU
Amarillo11,0 %78 grKoud hop0 EBU
Chinook14,0 %14 gr0 minuten0 EBU
Nelson Sauvin13,0 %14 gr0 minuten0 EBU
Simcoe14,0 %14 gr0 minuten0 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort1272 American Ale II
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter2000 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
267°C60 minuten4,0 l/kg


Jurbri

Hallo Hobbybob, heb je uiteindelijk ook volgens dit recept gebrouwen? Wat was het resultaat? Ben zeer benieuwd!

Gr. Jurbri

Vergelijkbare Topics (7)

43337

Reacties: 31
Gelezen: 5643

29589

Reacties: 37
Gelezen: 10919

35235

Reacties: 17
Gelezen: 3119

8802

Reacties: 29
Gelezen: 7110

24571

Reacties: 11
Gelezen: 5044

19567

Gestart door ale-x


Reacties: 38
Gelezen: 11630


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.