Eerste pils: pale lager malt met maisvlokken / diastatische kracht

Gestart door wk81, 06-11-2013 08:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

wk81

Hallo allemaal,

Ik wil binnenkort voor de eerste keer een pils brouwen. Mijn vraag is, zit er in Thomas Fawcett lager malt genoeg diastatic power om de suikers uit maisvlokken te krijgen?

En wat is een mooie verhouding. Hoe meer mais, hoe frisser, minder moutsmaak neem ik aan? Tot hoever zou je kunnen gaan? Mout/mais - 70/30?

Bedankt voor tijd en antwoorden alvast?

Lincolnm3

Ik heb een aaltal maal een bier gebrouwen met mais vlokken ik moet zeggen het resultaat valt me er tegen daarom gebruik ik nu suiker mais gewoon uit blik

Hoppenbrouwers

25% mais levert een erg lichtgekleurd bier op. Verder vind ik mais niet heel spectaculair. Wat wil je er mee bereiken? Een pils kun je prima maken met 100%pilsmout. Zeker als je het nog nooit hebt gebrouwen.
Van 30% mais wordt je pils in ieder geval niet 30% frisser als dat de verwachting was.

RobinB

Citaat van: Lincolnm3 op 06-11-2013  09:31 uIk heb een aaltal maal een bier gebrouwen met mais vlokken ik moet zeggen het resultaat valt me er tegen daarom gebruik ik nu suiker mais gewoon uit blik
Wat had je ervan verwacht/gehoopt?

Vergelijkbare Topics (7)

31236

Reacties: 6
Gelezen: 3907

38591

Reacties: 12
Gelezen: 4035

12277

Gestart door djeetn


Reacties: 53
Gelezen: 17861

45053

Reacties: 8
Gelezen: 731

23591

Reacties: 30
Gelezen: 9227

22489

Reacties: 29
Gelezen: 12421


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.