Berekenen SG van het beslag voordat je gaat spoelen?

Gestart door koffie, 06-01-2013 15:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

koffie

Is het mogelijk om te berekenen wat het SG zou zijn van je beslag aan het eind van het maischen vóór je gaat spoelen?
Ik heb een eigen excel sheet waar ik al mijn recepten en voorraden in bijhoud (het rekengedeelte is vrijwel geheel gebaseerd op de formules van Adrie).

Tijdens het brouwen houden we tijdens het maischen de temperaturen, tijden en SG bij, en het zou mooi zijn als ik bij het uitmaischen al zie op welk SG ik zou moeten zitten.

Erick

In Beersmith zit dat er standaard in. Het kan dus zeker.

Oscar

Citaat van: koffie op 06-01-2013  15:27 uIs het mogelijk om te berekenen wat het SG zou zijn van je beslag aan het eind van het maissschen vóór je gaat spoelen?

Ja dat kan....


guuz

Oscar, is dit de berekening of kan je hier zelf je meetresultaten invullen?

Oscar

Citaat van: guuz op 06-01-2013  15:47 uOscar, is dit de berekening of kan je hier zelf je meetresultaten invullen?

Witte vakjes zijn ingevoerde resultaten... blauwe vakjes zijn berekeningen  :)

RobinB


koffie


Aart

Citaat van: RobinB op 06-01-2013  16:13 uZie ook hier:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,14794.0.html
Onderaan het artikel staat een excel-bestandje
Dat is een interessant artikel van Adrie! Dank voor het delen :)

Vergelijkbare Topics (7)

31906

Reacties: 0
Gelezen: 1576

10804

Reacties: 21
Gelezen: 8304

24765

Reacties: 29
Gelezen: 11628

23782

Reacties: 17
Gelezen: 6537

30544

Reacties: 7
Gelezen: 2984


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.