Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Na hoofdgisting laten bezinken

Gestart door heijpe, 14-11-2012 20:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

heijpe

Hallo Allemaal,
ik heb 12 dagen geleden voor het eerst met een blik Brewferm 15 liter tarwebier aangemaakt en in een zelf gefrabiceerde gistkast op 21.7 graden laten vergisten. De verkoper van de  Brouwmarkt gaf aan dat je, voordat je gaat bottelen met hergisting op de fles, het bier/wort, zonder toevoeging van suiker, nog een dag of 3 of 4 overhevelt op een fles van 15 liter en die, met waterslot, op rond 21 graden, kunt laten staan.
Ik kom dat nergens tegen op sites dus vraag me af wat daar het voordeel van is en kan dat 4 dagen in die fles blijven zitten voordat ik ga bottelen.

Bedankt alvast voor het antwoord.
groeten
henk

Jacques

Het voordeel is dat je dan zeker weet dat het bier is uitgegist en je niet te veel koolzuur krijgt in je flesjes.

Kijk ook eens naar deze cursus blikbrouwen.

Vergelijkbare Topics (7)

31682

Reacties: 29
Gelezen: 7216

25821

Reacties: 10
Gelezen: 4411

15620

Reacties: 13
Gelezen: 6353

32589

Reacties: 15
Gelezen: 2896


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.