Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Havervlokken verstijfselen of niet?

Gestart door Markenrick, 07-09-2012 18:52 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Markenrick

Ik wil voor een brouwsel van 10 l tripel 200-250 g havervlokken meekoken, maar lees een en ander over verstijfselen... Is dat nodig als je alleen met moutpoeder kookt, en zodoende dus niet maischt? En zo ja wat is de makkelijkste methode?


BierHenk

Als je met moutpoeder brouwt, heb je geen enzymen om het zetmeel om te zetten in suikers. Dus het toevoegen van ongemoute granen is niet mogelijk bij brouwen met alleen moutpoeder.

Markenrick

...OK, jammer. Dan maar snel een keer naar maischen...

Bedankt.

RobinB

Daarnaast bestaat moutpoeder ook naast moutextractpoeder.
Jij bedoelt moutextractpoeder. :)

Vergelijkbare Topics (7)

38569

Reacties: 10
Gelezen: 2651

28519

Reacties: 14
Gelezen: 6942

8217

Reacties: 106
Gelezen: 36729

42779

Reacties: 24
Gelezen: 1807

31864

Reacties: 44
Gelezen: 9836

18976

Gestart door Adrie


Reacties: 19
Gelezen: 8254

35231

Reacties: 23
Gelezen: 5542


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.