Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Sinaasappelschil en koriander na het koken

Gestart door Huug, 02-04-2012 12:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Huug

Ik wil binnenkort een witbier gaan brouwen. Veel recepten hebben het over het toevoegen van koriander en sinaasappelschil. Voor mij de eerste keer om met dit soort kruiden & specerijen te experimenteren. In de recepten wordt aangegeven wanneer deze toe te voegen, bijvoorbeeld 5 minuten voor het einde van het koken.

vraag-1) Betekent dit dat ik deze kruiden&specerijen direct na het koken er weer uit moet halen?

vraag-2) Dat zou mijn inziens betekenen dat ik daarvoor hopzakjes zou moeten gebruiken. Of hebben jullie andere alternatieven?

Een andere manier is om deze, net als de hop, ook te laten zitten na het koken. Ik gebruik een JAVAL filter voor het filteren van de hop. Ik heb de gewoonte om na het koken het even tot rust te laten komen en het dan te koelen, zodat de JAVAL filter optimaal werkt. Maar dat zou betekenen dat de kruiden&specerijen er dus 15-20 minuten langer inzitten.

vraag-3) Is dit ook een mogelijkheid, of moet ik dan rekening houden (en hoeveel dan) met de hoeveelheid kruiden&specerijen die ik toevoeg?

Algemene vraag, die wellicht bovenstaande ook opheldert:

vraag-4) Hoe gaan jullie om met kruiden & specerijen tijdens en na het koken?

Robert1968

Ik brouw regelmatig tripels met koriander, sinaasappelschillen en andere kruiden.
Schillen voeg ik circa 15 minuten voor einde koken toe. Kruiden circa 1 minuut voor einde koken, anders verlies je teveel aroma.
Gewoon alles filtreren, na afkoelen, zoals je ook met hop/trub doet.

Succes!

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.