Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Gist oogsten

Gestart door havu, 20-08-2011 20:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

havu

Ik las op de site van Wyeast dat zij niet aanraden gist te oogsten van bier dat een alcoholpercentage heeft (krijgt) van meer dan ca 6,5%.

Houden jullie deze grens ook aan? Of oogsten jullie in een vroeg stadium, wanneer het alcoholpercentage nog laag is?

Hans

Jacques

Daar heb ik nog nooit rekening mee gehouden. Als ik gist kan oogsten dan doe ik dat.
Maar ik snap de aanbeveling wel. Als het wort zwaarder heeft de gist het moeilijker (meer osmotische druk).

Oscar

Citaat van: Jacques op 20-08-2011  21:56 uAls het wort zwaarder heeft de gist het moeilijker (meer osmotische druk).

En dan kun je de gist nog steeds oogsten, en moet je voor het volgende brouwsel gewoon wat meer slurry toevoegen.

RobinB

Of eerst weer oppeppen met een starter.

Vergelijkbare Topics (7)

4963

Reacties: 4
Gelezen: 2594

42998

Gestart door L.win


Reacties: 23
Gelezen: 2530

18154

Reacties: 20
Gelezen: 8206

7547

Reacties: 16
Gelezen: 5046

17-10-2007 20:22 u
door oranjeboombiertje
35283

Reacties: 2
Gelezen: 1688


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.