Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Extra zuurstof bij toevoegen fruit

Gestart door beats, 07-02-2011 16:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

beats

Vorige week heb ik 20 liter oud bruin (Belgisch) gemaakt met de Roeselare van Wyeast. Nu ga ik dit seffens overhevelen in een mandfles, en daar een paar kilo krieken en aardbeien bijgooien. Nu is mijn vraag of ik bij het hevelen wat extra moet laten kletteren om wat meer zuurstof erin te krijgen, zodat de gist nog wat extra kan delen en zeker voldoende cellen vormt om de suikers in het fruit te verteren. Of reken ik hiervoor meer op de aanwezige lactobacillen? Maw, kletteren of niet?

Adrie

Kletteren is nooit goed, dus niet doen. Bovendien: als je voldoende gist hebt toegevoegd, is er nog ruim voldoende actieve gist in suspensie. Je hebt pas een week geleden gebrouwen, dus als er nu niet genoeg gist is, heb je een groot probleem met je gistopkweek.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.