Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Favoriete gist voor RIS?

Gestart door Adrie, 07-12-2010 15:26 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Beste Russian Imperial Stout brouwers,

Wat is jouw favoriete gist voor een RIS en waarom?

Rowan Huigen

При использовании дрожжей в качестве вторичного кампании на ячмень вина и т.д.,
Что лучший путь? Если вы любите стартер
для сусла? Сделать стартер, который отличается?
Посыпать сухих дрожжей на вершине? Вы должны повторно аэрации
растянуть до второго шага дрожжей, или его следует избегать?

приветствие.  Rowan  :brouwen:

Johannes

CiteerGoogle Vertalen
Als u gebruik maakt van gist als een secundaire campagne voor gerst wijn, enz.
Wat een betere manier? Als je van de starter
wort? Maak een starter, die anders is?
Strooi droge gist op de top? U moet opnieuw beluchting
strekken tot de tweede stap van gist, of moet dit worden voorkomen?

groet.

 ???

Rowan Huigen

Kon het even niet laten Adrie, gelukkig hebben we genoeg behulpzame brouwers.
Veel succes met je RIS, hoe was het brouwen gegaan afgelopen weekend?

Gr. Rowan  :brouwen:

Johannes

Ik heb ooit een superlekkere RIS van Bubs gedronken. Dat is lang geleden maar ik kan het me nog goed herinneren. Misschien was het dit recept:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,843.msg10352.html#msg10352

Gist was van Guinness. Hij schrijft dat hij er 89 punten mee heeft gehaald.

RobinB

Mijn favoriet is nog steeds de Wyeast Irish Ale.
Op 2 momenteel de "Denny's Favourite"

Daarna zou ik voor de Siebel 96 gaan. ;)

Caspar

Ik heb goede ervaringen met de Wyeast Irish Ale, donkere mouten worden op de een of andere manier geaccentueerd... maar vergist hem niet te warm (> 23 oC) want dan krijgt ie sterke kauwgombal achtige smaken.

Ik heb minder goede ervaringen met de Wyeast Brittish (Whitbread) en Wyeast London Ale. De eerste had te weinig karakter en liet een wat zoetige indruk achter, de tweede had wat oplosmiddel achtige smaken en te veel fruitigheid.

VEMP

Safale US 05, vergist goed door.

Adrie

Dank voor de inbreng, heren. Als er nog meer idee├źn en meningen zijn, ik hoor ze graag. Ik neig nu naar de Irish Ale, maar zou ook graag Danny's Favorite 50 eens proberen. De Irish Ale staat trouwens niet op de Wyeast site als aanbevolen gist voor dit biertype. Grappig dat er toch zoveel goede ervaringen mee zijn.

Albertus

Citaat van: Caspar op 07-12-2010  20:16 uIk heb minder goede ervaringen met de Wyeast Brittish (Whitbread) en Wyeast London Ale. De eerste had te weinig karakter en liet een wat zoetige indruk achter, de tweede had wat oplosmiddel achtige smaken en te veel fruitigheid.

De minder goede ervaring met de London Ale (oplosmiddel achtige smaakjes) in de RIS kan ik volledig onderschrijven.

Bert

RobinB

Citaat van: Adrie op 08-12-2010  09:45 umaar zou ook graag Danny's Favorite 50 eens proberen.

Ik zeg: "Doen!" (behalve misschien als het een 4broeders brouwsel wordt?)
Hij is wat fruitig, maar past super bij Amerikaanse hoppen.

Brouwbedrijf

Voor mijn Rook RIS heb ik de Irish Ale gebruikt. Dit is me prima bevallen. Maar het is ook zo'n complex bier geworden dat de smaakinvloeden van de gist moeilijk vast te stellen zijn. Afin, mijn RISS ken je wel, Adrie.

Caspar

Nadeel van de Irish Ale vind ik wel dat de vergistingsgraad niet zo best is...

Adrie

Citaat van: Caspar op 09-12-2010  13:04 uNadeel van de Irish Ale vind ik wel dat de vergistingsgraad niet zo best is...

Daar is natuurlijk wel wat aan te doen.

Caspar

Jazeker, maar een 80% SVG zoals de Wyeast American Ale ga je echt niet redden met deze gist...

Vergelijkbare Topics (7)

29859

Reacties: 2
Gelezen: 1589

37349

Reacties: 7
Gelezen: 1995

9765

Reacties: 22
Gelezen: 5890

43518

Reacties: 23
Gelezen: 2583

23804

Reacties: 12
Gelezen: 4121

8836

Reacties: 18
Gelezen: 5240


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.