Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Flesjes schudden tijdens hergisting?

Gestart door KennyV, 08-06-2010 19:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KennyV

Waarde medebrouwers  :biersmile:

Is het eigenlijk fout om de flesjes te schudden de eerste week na het bottelen?
 :weetniet:

Groetjes

Erick

Kan geen kwaad, het is goed om de suiikeroplossing die je hebt toegevoegd goed te mengen met het bier.
Ik zou het alleen niet overdrijven, paar keer omkeren is goed genoeg.

Herman

Hoi Kenny,

Niks mis mee, doe ik ook vaak genoeg. Meestal na een paar dagen, als zich een beetje depot begint af te zetten. Bij sommige giststammen zorgt het m.i. voor een snellere drukopbouw.

KennyV

Bedankt, nu weet ik dus dat ik niks fout heb gedaan.
Heb enkele flesjes met rust gelaten om te zien of er verschil gaat zijn.

Santé :proost:

Caspar

Ik doe het ook altijd Kenny, de hergisting verloopt sneller als je schud heb ik ervaren.

Hopmans

Ik heb na 3 weken de boel nog eens flink rondgedraaid met mijn etiketteermachine.
Het lijkt wel of het daarna nog sneller helder trekt.
Niets aan de hand dus.


*EDIT*

Dat sluit dus eigenlijk een beetje aan aan de ervaringen van onze ONK-kampioen Caspar.  ;)




De-Geert

Als Caspar het doet, lijkt het me een goed plan.  :groots: Ik ga er ook aan beginnen.  8)

Joran

Wanneer gaat Caspar een boek schrijven met al z'n geheimen:

"Hoe brouw ik een prijswinnend bier for Dummies"  ;)

Caspar

Citaat van: Joran op 08-06-2010  23:57 u"Hoe brouw ik een prijswinnend bier for Dummies"  ;)

Gewoon dit forum lezen ;D ... Wat misschien anders is dan anders zijn mijn onbeluchte giststarters, gemakzuchtige manier van spoelen en paranoia reinigingsmethodieken (Chemipro Caustic rules >:D ).

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.