Forum Hobbybrouwen.nl

Recepten => Discussie over recepten => Topic gestart door: Jock op 05-03-2007 12:55 u

Titel: Wat te doen met de havervlokken?
Bericht door: Jock op 05-03-2007 12:55 u
Beste brouw kenners,
Ik heb een recpet voor oatmeal stout. Nou staat er in dat ik havervlokken moet gebruiken. Maar mijn vraag is. MOet ik die pletten, of kan ik ze in hun geheel bij de rest van de storting indoen?
Voor de duidelijkheid hiet is mijn recept:

ingrediënten voor 20 liter:
Pilsmout: 2,8 kg
Caramelmout 150: 400 gr
Chocolademout: 300 gr
Havervlokken: 300 gr
hopgetal: 35 ( Fuggles / Challenger) + 10 gr Fuggles (aroma)
Brouwzouten: stout
Gist: neutrale gist, bijvoorbeeld Delta X, Wyeast 1084 Irish Ale Maischschema:
15 min -52° C
45 min -68° C
15 min -74° C (tot jood normaal)
10 min -80° C
koken: 90 min
 
             
Maischwater: 16 liter
Spoelwater: 16 liter
Begin SG: 1045

Maischschema:
15 min -52° C
45 min -68° C
15 min -74° C (tot jood normaal)
10 min -80° C
koken: 90 min
Titel: Re: Wat te doen met de havekvlokken?
Bericht door: MO op 05-03-2007 13:03 u
Link 1 (http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,2304.0.html)
Link 2 (http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,3549.0/all.html)


Gewoon meemaischen, niet voorbehandelen.
Titel: Re: Wat te doen met de havervlokken?
Bericht door: Jock op 07-03-2007 10:57 u
Bedankt. Ik weet nu genoeg.

Gr,

Jock