Forum Hobbybrouwen.nl

Algemeen => Boekbesprekingen => Topic gestart door: studenthsl op 31-12-2016 15:22 u

Titel: Vergisting informatie
Bericht door: studenthsl op 31-12-2016 15:22 u
Hey!

Ik ben op zoek naar nuttige informatie over de vergisting van het bier. Dus de werking van de eiwitten(enzymen) tijdens dit proces en de structuur van deze eiwitten. Verder ben ik ook op zoek naar informatie over de genen die bij dit proces betrokken zijn. Op het internet heb ik niet veel kunnen vinden, dus ik hoopte dat er misschien wel een boek hierover is? Iemand enig idee?
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: William op 31-12-2016 16:27 u
Hey!

Ik ben op zoek naar nuttige informatie over de vergisting van het bier. Dus de werking van de eiwitten(enzymen) tijdens dit proces en de structuur van deze eiwitten. Verder ben ik ook op zoek naar informatie over de genen die bij dit proces betrokken zijn. Op het internet heb ik niet veel kunnen vinden, dus ik hoopte dat er misschien wel een boek hierover is? Iemand enig idee?

Hier een startpunt met veel referenties afhankelijk hoe diep je wil gaan.
http://mmbr.asm.org/content/77/2/157.full (http://mmbr.asm.org/content/77/2/157.full)
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Jacques op 01-01-2017 17:08 u
En hier een andere link (https://scholar.google.nl/scholar?q=brewing+yeast+and+fermentation+pdf&hl=nl&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart&sa=X&ved=0ahUKEwjk6eCEqqHRAhXG0xoKHUy_CrAQgQMIGDAA) om je op weg te helpen.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: DLB op 01-01-2017 21:05 u
Ik ben momenteel Brewing Yeast & Fermentation van Chris Boulton & David Quain aan het lezen.

Is wel in het engels, maar is geschreven op een hoog niveau dat echt ingaat op alle details met betrekking tot de fermentatie.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Jacques op 01-01-2017 21:20 u
Ik ben momenteel Brewing Yeast & Fermentation van Chris Boulton & David Quain aan het lezen.

Is wel in het engels, maar is geschreven op een hoog niveau dat echt ingaat op alle details met betrekking tot de fermentatie.

Inderdaad een heel goed boek als het gaat om de vergisting. Ik grijp er ook regelmatig naar.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: studenthsl op 02-01-2017 11:57 u
Bedankt voor de hulp. Ik ga er zeker naar kijken!
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Jeukstaardt op 02-01-2017 12:10 u
Het boek: Yeast van Chris White (White Labs) en Jamil Zainasheff
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: studenthsl op 02-01-2017 19:49 u
Hier een startpunt met veel referenties afhankelijk hoe diep je wil gaan.
http://mmbr.asm.org/content/77/2/157.full (http://mmbr.asm.org/content/77/2/157.full)

Ik vond dit een hele nuttige link, bedankt! Mag ik vragen op welke woorden je gezocht hebt? Ik wil namelijk zelf iets soortgelijks opzoeken, maar dan in het Nederlands.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: William op 02-01-2017 20:33 u
Ik vond dit een hele nuttige link, bedankt! Mag ik vragen op welke woorden je gezocht hebt? Ik wil namelijk zelf iets soortgelijks opzoeken, maar dan in het Nederlands.

Ik denk dat het deze was "enzymatic pathways fermentation beer" zal dan iets worden zoals "enzymatische routes vergisting bier" maar denk dat zelf een Nederlandse tekst pathways zal herkennen. De andere woorden zorgen ervoor dat je overwegend Nederlandse hits krijgt.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Jacques op 02-01-2017 21:42 u
Het boek: Yeast van Chris White (White Labs) en Jamil Zainasheff

Een aardig boek voor de hobbyboek. Echter voor het doel van studenthsl niet bruikbaar omdat niet ingegaan wordt op de werking van de enzymen tijdens de vergisting. Laat staan dat het de structuur van die enzymen behandelt. Ook bevat het geen informatie over de genen van de gist die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van deze enzymen. Daarvoor moet je bij wetenschappelijke informatiebronnen zijn.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Jeukstaardt op 03-01-2017 08:37 u
Een aardig boek voor de hobbyboek. Echter voor het doel van studenthsl niet bruikbaar omdat niet ingegaan wordt op de werking van de enzymen tijdens de vergisting. Laat staan dat het de structuur van die enzymen behandelt. Ook bevat het geen informatie over de genen van de gist die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van deze enzymen. Daarvoor moet je bij wetenschappelijke informatiebronnen zijn.

Ja inderdaad. Ik had niet goed gelezen en te snel gereageerd.
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Davester op 28-01-2019 21:51 u
Inderdaad een heel goed boek als het gaat om de vergisting. Ik grijp er ook regelmatig naar.

Is er niet een goede vertaling van beschikbaar?
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: John op 29-01-2019 08:05 u
... dat het de structuur van die enzymen behandeldt
Mocht toch alleen Nederlands op het forum plaatsen? (Sorry, kon het niet laten.)
Titel: Re: Vergisting informatie
Bericht door: Jacques op 29-01-2019 21:36 u
Mocht toch alleen Nederlands op het forum plaatsen? (Sorry, kon het niet laten.)

Ook ik maak wel eens een spellingfout. Goed dat je die 2 jaar na datum ziet...