Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Genetisch gemanipuleerde gist geeft meer hopsmaak

Gestart door Jacques, 14-04-2022 22:09 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Ik dacht even dat het een 1 april grap was maar de data van de publicaties zijn toch op een andere datum.

https://newatlas.com/science/yeast-flavor-non-alcoholic-beer/

https://www.anthropocenemagazine.org/2022/03/bakers-yeast-may-be-the-unexpected-solution-to-beers-sustainability-problem%EF%BF%BC/

https://www.insidescience.org/news/engineering-yeast-make-hoppy-beer

Uit het laatste artikel uit 2018:
"The engineered yeast was designed to replace the dry hopping late in the brewing process that imparts a complex floral bouquet. The team achieved this by taking DNA from mint and basil plants that produce flavorful terpenes similar to those found in hops.

Through trial and error, they produced a number of different strains of brewer's yeast by inserting plant genes that produce the terpenes into the yeast's genome. Then they used fermenters to brew tiny 30-milliliter batches of beer, mimicking the process of an industrial brewer.

The researchers analyzed those "nanobrews," testing them against commercially available beers from the Sierra Nevada Brewing Company, and tweaked the yeast as needed to achieve similar terpene levels. Finally, they selected three strains of yeast that produced a chemical profile similar to a standard hoppy ale without compromising the ability of the yeast to perform the fermentation.

Partnering with Bamforth, they next brewed 40-liter batches of the three strains and kegged them the way you would any ordinary beer. They also made a traditional American pale ale with the unaltered yeast, which was hopped normally for comparison.

One of Bamforth's former students, co-author Bryan Donaldson, was working at the Lagunitas Brewing Company in Petaluma, California. Donaldson set up a sensory analysis test -- two blind tasting panels involving a total of 40 employees of the brewery who sampled 2-ounce pours of the four beers.

"They were asked to rank the beers in terms of their hoppiness," said Denby. The people on the panel identified the beers made with the engineered yeast as being hoppier than the controls, although he and his colleagues acknowledge that they will likely have to engineer in additional terpene molecules to achieve the full flavor of a traditionally hopped beer."


#hop #biotransformatie


Arthur B

30-milliliter batches? Dan kan je er wel een aantal splitten voor tests...

Theo Mol

Algen maken diesel en bacteriƫn maken medicijnen, dan moet dit ook kunnen.

Ik krijg een visioen, ongetwijfeld is het mogelijk de gist nog meer te laten maken. Dan laat je suikerwater vergisten en er komt pils, dubbel, tripel uit of wat je maar wilt, afhankelijk van de giststam.
Altijd handig als we nog eens naar Mars verhuizen: neem een zakje gist mee in de raket en als er water is kun je bier maken. Brouwen zou ik het niet noemen.

Vergelijkbare Topics (7)

32075

Reacties: 21
Gelezen: 4784

24990

Reacties: 12
Gelezen: 5247

39727

Reacties: 6
Gelezen: 1695

03-09-2019 09:45 u
door Serge VL
34064

Reacties: 21
Gelezen: 4490

02-05-2017 19:59 u
door Serge VL
27448

Reacties: 9
Gelezen: 4586


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.